UD. Vi kommer næppe til at se flere iPhones i plastik. Ifølge rygterne kommer der to iPhones til efteråret med forskellige skærmstørrelser, begge lavet i metal. (Foto: AP Photo/Ahn Young-joon)

UD. Vi kommer næppe til at se flere iPhones i plastik. Ifølge rygterne kommer der to iPhones til efteråret med forskellige skærmstørrelser, begge lavet i metal. (Foto: AP Photo/Ahn Young-joon)

Forbrugerelektronik

Avis: Ny iPhone får større skærm og dropper plastik

Plastik-eventyret med iPhone 5C var en gedigen fiasko, så de næste bliver i metal.

Forbrugerelektronik

Knapt har vi rundet nytåret, før de første rygter om nye iPhones begynder at rumstere.

Denne gang kommer rygterne dog fra en af de mere troværdige ’rygtesmede’, når det gælder Apple, nemlig Wall Street Journal.

Plastik er ude
Avisen har i flere år haft nogle af de bedste kilder internet i Apple, og disse kilder er nu begyndt at lette på låget i forhold til den iPhone, eller rettere DE iPhones - vi højst sandsynligt kommer til at se til efteråret. I de senere år er nye iPhones blevet annonceret af Apple i september eller oktober.

Wall Street Journals kilder antyder, at der er et par store forandringer på vej i iPhone-strategien hos Apple. Først og fremmest skulle Apple-folkene være næsten enige om, at plastik er en dårlig idé, og derfor vil de næste iPhones kun blive lavet i metal.

Apple forsøgte sig ellers med at relancere iPhone 5 som iPhone 5C i en plastik-udformning. Til at starte med var dette angiveligt fordi, telefonen skulle være ultra-billig, men den viste sig at koste det samme, som et år gamle iPhones altid koster.

Rygterne gik derfor på, at iPhone 5-chassiset simpelthen var for skrøbeligt, og det var derfor man fjernede telefonen fra markedet og erstattede den med 5C.

iPhones med forskellige skærmstørrelser
Kunderne tog dog ikke særlig godt imod iPhone 5C, der slet ikke har levet op til forventningerne rent salgsmæssigt. Og derfor hellige Apple sig nu metal-konstruktionerne igen. Men det betyder ikke, at den to-sporede strategi slutter.

Ifølge Wall Street Journal vil Apple nemlig også til efteråret afsløre to nye iPhones, men den store forskel kommer angiveligt til at ligge i skærmstørrelsen. Hvor den nuværende iPhone 5S har en skærm på fire tommer, så skulle efterfølgeren både komme i en 4,5-tomme-udgave og en udgave, hvor skærmen kravler op over 5 tommer.

Apple er de eneste, der har holdt skærmstørrelsen på deres flagskibsmodel nede, mens konkurrenter fra Samsung over LG til HTC har ladet skærmene vokse. Nu begynder efterspørgselen på store skærme også at husere blandt iPhone-fans, så derfor vælger Apple angiveligt 2014 som året, hvor iPhone-skærmen vokser.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden