Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Apple vil lade dig betale i butikker med iPhone og tommelfinger

Først var der et rygte – og så bekræftede Apple-topchefen stort set rygterne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple har netop fremlagt sit kvartals-regnskab, der overraskede analytikerne positivt. Der blev solgt lidt færre iPhones end forventet (men dog stadig flere end vanligt), men til gengæld gik iPad-salget op. Men det var det, Apple-topchefen Tim Cook lod slippe ud mellem ribbenene ved fremlæggelsen, som var det virkelig interessante.

Rygter om mobilbetalings-planer Op til fremlæggelsen mandag havde Wall Street Journal opsnappet et rygte fra kilder tæt på Apple om, at firmaet ønskede at forsøge sig med mobilbetaling. Altså den teknologi, der gør det muligt for dig at lade tegnebog og plastikkort blive derhjemme og i stedet bruge din smartphone som betalingsmiddel.

Google har længe forsøgt sig indenfor området uden helt at få gennemslagskraft, men efter hvad Wall Street Journal kunne rapportere, så var Apple alligevel klar til at kaste sig ud i det. Og at der ville ske noget på området i løbet af 2014.

Så kom mandagens regnskabsfremlæggelse, og der kunne analytikerne naturligvis ikke nære sig for at spørge Tim Cook om rygterne. Og han havde et godt svar, der dog ikke var fri for den sædvanlige, kryptiske tone, vi kender fra Tim Cook og Steve Jobs før ham.

Vil ikke begrænse sig

»Vi har længe været fascineret af tanken om mobilbetaling«, sagde Cook.

»Det var blandt andet det, Touch ID handlede om«.

Cook henviser her til den fingeraftrykssensor, der sidder på den nyeste iPhone, 5S, og som kan bruges til at bekræfte køb i iTunes og App Store som en slags biometrisk pinkode.

LÆS OGSÅ

Da iPhone 5S kom ud, og meddelelsen kom om, at Touch ID kun virkede til betaling i Apples egne butikker, var der dog mange journalister og analytikere, der godt kunne se, hvor tingene bar hen: Naturligvis var det Apples hensigt at udbrede betaling med iPhone og Touch ID til andre områder.

Og det var netop det, som Tim Cooks næste, kryptiske sætning er blevet tolket som:

»…Men vi har ikke tænkt os at begrænse os til det«.

At Apple ikke vil begrænse sig til Touch ID-betaling i deres egne butikker synes at bekræfte, at de i det mindste har tænkt sig at lade andre mobile eller online-indkøb blive bekræftet med Touch ID.

Fysiske butikker
Men kilden, der havde talt med Wall Street Journal, var overbevist om, at Apples planer inkluderede fysiske butikker. Og når man læser Tim Cooks ordlyd, giver det jo ret god mening at spekulere i, at Apple har tænkt sig at brede Touch ID-betaling ud i fysiske butikker.

Tim Cook lovede i øvrigt også, at planen om at lancere nye produktkategorier i 2014 stadig var aktuel. De fleste forventer derfor, at Apple stadig har tænkt sig at lancere iWatch i år. Om iWatch så også kommer til at have mobilbetaling indbygget, vil tiden vise.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden