Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SUNDHED. Når Apple kommer med sit iWatch, bliver det formentlig med en helseprofil. Dog nok ikke helt som denne fantasifulde mock-up. (Foto: Screenshot)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples iWatch bliver en gave til fitness-folket

Det kommende smartur bliver som standard parret med en indbygget fitness-app.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er efterhånden længe siden, vi har hørt noget til rygterne om, at Apple skulle være på vej med et smartur med navnet iWatch.

Men nu er vi gået ind i et nyt år, og så starter rygtemøllen stille og roligt op igen. De første iWatch-rygter for 2014 er landet, og de peger i retning af et fokus på fitness.

Helsebogen som app Det er websitet 9to5mac, der har hørt adskillige fugle synge om, hvad det nye iWatch kan. Ifølge sitet kommer iWatch til at være spækket med sensorer, der kan måle alt lige fra hvor hydreret, du er, til dit blodtryk, din hjerterytme og hvor mange skridt, du har taget.

Disse målinger skal så spille sammen med en ny app, der kommer til at være standard i den næste udgave af styresystemet til iPhone og iPad, iOS8. App’en hedder Healthbook, og det er meningen, at denne skal kunne holde styr på alle dine sundhedsdata.

Ifølge 9to5mac kan Healthbook rumme endnu mere data end iWatch kan måle, sådan at du også kan holde styr på vægten og forskellige yderligere blod-data, som f.eks. glucoseniveauet i blodet. Som med de mange fitness-apps, der allerede findes til iOS, vil du kunne generere rapporter og få et overblik over, hvordan du f.eks. forbedrer din sundhedstilstand langsomt.

Holdt møder med sundhedsmyndigheder

9to5macs kilder understreger, at iOS8 stadig er under udvikling, så Healthbook kan sagtens nå at blive hevet ud af styresystemet, inden det formentlig lanceres til sommer under Apples årlige udviklerkonference, World Wide Developer Conference.

Men rygterne bestyrkes af flere ting. Dels rapporterer The New York Times, at de to Apple-topchefer Jeff Williams og Bud Tripple holdt møder med de amerikanske medicinalvare-myndigheder, FDA, om forskellige muligheder for at få godkendt sundhedsapps og –gadgets.

LÆS OGSÅ

Dernæst kommer det faktum, at Apple havde en ren ansættelsesbølge sidste år, hvor de ansatte en ordentlig bunke sundhedseksperter, og folk der havde arbejdet med sundhedssensorer. En af dem var de tidligere Nike-rådgiver Jay Blahnik, som Apples topchef Tim Cook kender, fordi han sidder i bestyrelsen for Nike.

Måske er det, der taler allermest for en iWatch-lancering i år dog, at Tim Cook under Apples seneste regnskabsfremlæggelse bekræftede, at firmaet havde tænkt sig at præsentere nye produktkategorier i 2014. Da en analytiker spurgte, om dette var tilfældet, svarede Cook, at der ikke var nogen forandringer i disse planer

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden