Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

New Yorks politi vil bruge Google Glass

Storbyens politibetjente tester Google-brillen til RoboCop-agtige teknikker.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netop, som genindspilningen af 80’er-klassikeren ’RoboCop’ har fået premiere, er politiet i New York i gang med at teste en lidt mindre gennemgribende RoboCop-forvandling.

Betjentene skal ikke laves om til robotter, men får i stedet Googles intelligente brille, Glass, på hovedet og kan på den måde tilgå informationer om f.eks. en mistænkt på stedet.

»Ligesom i ’Terminator’«
Kilder i New Yorks politimiljø fortæller New York Post, at det med Glass og noget specielt politisoftware vil være muligt for betjentene at se en mistænkts liv drøne forbi for øjnene af dem, netop som de står i en situation, hvor de har brug for hurtige informationer.

»Vi er i de tidlige stadier. Der er en håndfuld mennesker, der er med i testen«, siger kilden til avisen, der fremhæver arrestations-fotografier og en persons generalieblad hos politiet som typer af information, betjentene vil kunne hive frem i brillen.

»Hvis det virker, vil det være til stor fordel for en patruljerende betjent på vej ind i en bygning. Det vil være ligesom i ’The Terminator’ Du går forbi nogen og kan se med det samme, om der findes en arrestordre på ham. Man vil kunne identificere skurke på få sekunder«, siger kilden.

Konstant videooptagelse
Glass kan også optage lyd og video, hvilket er noget, som politiet over hele USA i øjeblikket tester i forbindelse med deres arbejde. I flere byer laver man p.t. forsøg med life-logging-kameraer, der konstant filmer, hvad betjentene foretager sig.

Det sker både for at kunne dæmme op for eventuel politivold, men også for at beskytte betjentene. Det er en win-win for både politiet og befolkningen«, siger New York Posts kilde.

Til Venturebeat.com har en anonym politimedarbejder været optimistisk omkring brugen af Google Glass: »Vi tror, det kan betyde meget for patruljering i New York City. Men vi får se.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden