Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

ETIKETTE. Google har nu udsendt retningslinjer for, hvordan deres intelligente brille, Glass, skal bruges. Det sker i håbet om at Glass-brugere ikke bliver kaldt 'Glassholes'. (Foto: PR-foto/Google)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google udsender en Emma Gad for Google Glass-bærere

Google erkender adfærdsproblemer og beder ’Glassholes’ opføre sig ordentligt.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Googles intelligente briller deler vandene. Men ikke ligeligt.

Fordi brillen dels kun er tilgængelige for en udvalgt skare af udviklere og analytikere under navnet Glass Explorers, og fordi der er et kamera ombord, som kan optage uden at omgivelserne opdager det, er Glass-fans blevet stillet for had mange steder i USA.

Og det vil Google nu lave om på.

Vær ikke »creepy«
I USA har man et særligt udtryk for folk, der går rundt med deres Glass alle vegne. Her kaldes de for ’Glassholes’, et udtryk, som Google bestemt ikke var meget for. Firmaet har tidligere taget afstand fra vendingen, men nu er ordet så udbredt, at Google selv er begyndt at bruge det.

I et forsøg på at forbedre forholdet mellem Glass-brugere og deres omgivelser, har Google nu udsendt en slags Emma Gad-guide til deres Glass Explorers. På deres Glass-blog kan man nu finde et »Do’s and Don’ts«-indlæg om Glass-etikette.

Og det er her, man kan se, at Google selv har forstået ’Glasshole’-udtrykket. Etikette-guiden slutter nemlig af med at bede folk om ikke at være »Creepy« eller uforskammede, »også kendt som værende en ’Glasshole’«, som der står.

Fotografering forbudt
Google beder folk respektere, når mobilfotografering er forbudt, fordi dette også gælder Glass. På samme måde opfordrer Google folk til at slukke for Glass de steder, hvor man også bliver bedt om at slukke sin mobiltelefon (hvilket, med de nye luftfartsregler, ikke er ret mange steder efterhånden).

Google opfordrer også til, at man spørger om lov, før man begynder at fotografere med Glass, hvis der er nogen med i ens billede, man mistænkter for at have et problem med dette. I denne sammenhæng mener Google også, at man skal tænke på sin Glass-brille som var det en mobiltelefon.

Derudover mener Google ikke, man skal stirre på sin Glass-skærm i længere tid ad gangen, da det virker mærkeligt og isolerende for folk omkring én. Som de skriver, »Lad være med at læse ’Krig og Fred’ på din Glass-skærm. Den slags gøres bedre på større skærme.«

Du kan ikke være i fred med Glass
Google skriver også, at man ikke bør bære Glass under aktiviteter med masser af bevægelser. Som Google skriver, så er Glass et stykke dyrt teknologi, der også er skrøbeligt. De opfordrer derfor til at tage brillen af, inden man kaster sig ud i at »stå på vandski, ride på en tyr eller deltage i en MMA-kamp i et bur«.

Endelig skriver Google, at man ikke skal regne med at være i fred, hvis man går rundt med Glass på knolden. »Der vil komme spørgsmål, hvis du bærer brillen i offentlighed. Her kan du passende finde dit eget etikette-niveau. Så hvis du gerne vil være i fred under en romantisk middag, så sæt brillen om bag i nakken eller læg den ned i tasken«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden