Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SMARTUR. Der er allerede erstatninger på vej for Samsungs GALAXY Gear-smartur. De to til højre er Gear 2 og resten er Gear 2 Neo, der ikke har noget kamera (Foto: PR/Samsung)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsung sender smartur på pension - og kommer med to nye

GALAXY Gear fik kun fem måneder i butikkerne. Nu er nye ure på vej.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ingen tvivl om at 2014 bliver året, hvor smarture for alvor kommer til at vælte ud af fabrikkerne og over på vore håndled.

Samsung var tidligt ude med et bidrag til den nye generation af smarture, da de lancerede GALAXY Gear. Men nu bliver uret allerede erstattet af nye modeller.

Farvel til Gear 1

GALAXY Gear fik ret mange tæv af anmelderne.

De fandt uret for stort, tungt og klodset, og batteritiden var katastrofalt lav. Med lidt held kunne man få uret til at holde i omkring 7 timer, men det nytter jo ikke meget, når man gerne vil have et ur med sig rundt hele dagen.

Dertil kom, at det var svært at se på skærmen i dagslys, fordi skærmen var en LED-touchskærm. GALAXY Gear var også fyldt med features, mange ikke rigtigt kunne se fornuften i, herunder muligheden for at holde hånden op til øret og føre en telefonsamtale, hvor uret nærmest erstatter et headset.

Det har Samsung nu taget konsekvensen af, og sender nu den oprindelige GALAXY Gear-version på pension. Det er ret usædvanligt, at det sker så hurtigt, for Gear-uret har kun været i butikkerne i lige under et halvt år, og det kan kun tages som et tegn på, at Samsung er klar over, at de skulle have ventet en omgang med at lancere et smartur.

Farvel til Android
Der kommer i stedet to nye ure i butikkerne til april med navnene Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo. Læg mærke til at ’GALAXY’ er forsvundet. Det skyldes at ’GALAXY’ er betegnelsen for Samsungs enheder, der er baseret på Android. Og det er de nye ure – modsat den gamle Gear-model – ikke.

I stedet kører de med Tizen, der er et nyt operativsystem, som Samsung har udviklet sammen med bl.a. chipgiganten Intel. Samsung har indtil videre kun sat Tizen ind i en enkelt kameramodel, men firmaet har også antydet, at de vil bruge Tizen i deres smart-TV’er. Og nu altså også i deres smarture.

følge Samsung kan de nye ure køre meget længere på batteriet, nemlig mellem to og tre dage på en opladning. Firmaet har også forstået, at brugerne ikke var vilde med, at meget af Gears elektronik sad i remmen. På den oprindelige Gear-model var remmen hjemsted for urets kamera og dets mikrofon. Begge dele er nu flyttet ind i selve urkassen. Bortset fra på Neo-modellen.

Neo-modellen har nemlig slet ikke noget kamera. Det gør modellen mindre tyk og mere design-venlig. Samsung lover også, at der er masser af apps på vej til urene, til trods for, at det stort set kun er Samsung, der udvikler apps til Tizen-platformen.

Udmeldingen fra Samsung siger ikke noget om, hvorvidt de nye ure kan virke med andre end Samsung-telefoner. Det kunne den første version ikke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden