Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

VINDER. Det ser ud som om, Sonys Xperia Z2 løber af med sejren som den mest interessante nylancering ved Mobile World Congress-messen i Barcelona, der slutter i dag. Det viser afstemninger på nettet i hvert fald. (Foto: PR/Sony)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gadgetfans elsker Sonys nye topmodel

Xperia Z2 er meget populær blend de telefoner, der netop er blevet lanceret.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man skal dømme efter fan-reaktioner på nettet, så har Sony slået konkurrenter som Samsung, Nokia og LG i kampen om at lancere den bedste smartphone i forbindelse med MWC.

Mobile World Congress-messen i Barcelona slutter i dag, og har budt på en række smartphone-lanceringer, herunder Sonys Xperia Z2, der har vundet hjerterne hos gadgetfans verden over.

Den mest interessante gadget
Det kan man i hvert fald læse ud af en online-poll, som det internationale gadget-website Engadget har kørende på deres hjemmeside. Her er der foreløbig blevet stemt omkring 4.500 gange i skrivende stund, og resultatet står fuldstændigt klokkeklart.

83% af alle de, der har stemt, synes at den mest interessante gadget, der er blevet præsenteret på MWC er Sonys nye flagskibstelefon. At Samsungs GALAXY S5-lancering har skuffet mange, kan aflæses i at kun 3 procent mener at den er mest interessant af dem alle. Der er f.eks. også 3 procent, der synes at HTCs nye Desire-model i mellemklassen er den mest interessante.

Sonys Xperia Z2 er da også noget af et muskelbundt. Da vi her på siderne testede dens forgænger, Z1, var vi imponerede over, hvor hurtig den var, hvor god skærmen var og kameraets kunnen. Vi var også vilde med designet, men der var én altoverskyggende ting, der var problematisk: Den var kæmpestor.

Stadig stor, men hurtig
Z2 er faktisk endda endnu større. Men kun i højden. Den er 0,7 mm smallere, 0,3 mm tyndere, vejer 0,7 gram mindre og har en 0,2 tommer større skærm. Det sidste er vigtigt, for problemet med Z1’eren var netop at man kunne få større skærme på mindre telefoner, der udnyttede overfladepladsen bedre, som f.eks. LG G2.

Indvendigt er der dog sket en hel del. Skærmtypen er gået fra TFT til IPS og det betyder at skærmens farver står endnu bedre end på forgængeren. CPU’en er blevet en anelse hurtigere, og det kommer oven i at Z1’eren i forvejen var en af de allerhurtigste knallerter på smartphone-molen. At den nu har 3GB RAM ombord gør næppe dette værre.

Det er stadig den 1 2/3” store sensor med 20,7 megapixels opløsning fra Z1’eren, der sidder i Z2’eren. Kameraet i forgængeren var ret suverænt, men på grund af den øgede power, telefonen har, kan det nu lidt ekstra, som f.eks. optage i 120 fps, hvilket giver en flot slowmotion-effekt.

Kan bruges som 4K-afspiller til tv
Men den kan også optage i 4K-opløsningen, der er på vej til at afløse HD. Det er nu ikke så usædvanligt, det forventes de fleste flagskibsmodeller fra 2014 at kunne, således kan Samsung GALAXY S5 også håndtere 4K-optagelse, og du kan ikke se 4K-videoen i fuld opløsning på Z2’erens egen skærm, fordi denne kun er HD.

Til gengæld kan Sonys Xperia Z2 kan afspille 4K-video til et 4K-tv med et kabel, og det er lidt interessant. Problemet med de nye 4K-fjernsyn, der kommer på markedet lige nu, er primært, at der ikke er noget 4K-indhold at se på dem. Og selv, hvis man har et 4K-tv og gerne vil se den 4K-version af ’House of Cards’, som Netflix tilbyder, skal det stadig ske gennem dertil indrettet hardware.

I teorien vil dette dog kunne lade sig gøre med en opdateret Netflix-app på Z2’eren, hvis man sætter smartphonen til sit 4K-tv med et kabel. Når det er specielt interessant, at Sony lancerer denne funktion på en smartphone, er det fordi, Sony har annonceret, at de vil tilbyde 4K-indhold fra deres filmstudie i deres økosystem, der også f.eks. omfatter PlayStation 4.

Endelig har Z2’eren også fået et bedre batteri ombord. Det er på 3200 mAh, hvilket er blandt de største i dens kategori, og den forventes derfor f.eks. at kunne afspille musik i 120 timer i træk uden at kny.

Den er i øvrigt også vand- og støvtæt som sin forgænger. Sony Xperia Z2 kommer til Danmark i april i farverne sort, hvid og lilla. Prisen er ikke annonceret endnu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden