Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

HUDUVENLIG. FitBits Force-armbånd kan både tælle dine skridt, måle din puls, tjekke hvordan du sover om natten og vise, hvad klokken er. Men det kan også give dig udslæt. (FOTO: PR/FitBit)

HUDUVENLIG. FitBits Force-armbånd kan både tælle dine skridt, måle din puls, tjekke hvordan du sover om natten og vise, hvad klokken er. Men det kan også give dig udslæt. (FOTO: PR/FitBit)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fitness-armbånd tilbagekaldes på grund af udslæt

Producenterne af det nye FitBit Force-armbånd har svært ved at finde årsagen til hudproblemerne og har bedt den amerikanske stat om hjælp.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der har tidligere været flere meldinger om at fitness-armbånd kan give brugerne hudproblemer. De syntetiske materialer, som armbåndene er lavet af, er ikke altid lige allergivenlige. Men et enkelt produkt er lidt værre end de andre.

På vej til Danmark
En af de mest populære producenter af fitness-armbånd, FitBit, har netop måttet tilbagekalde en af sine modeller. Det er det nye FitBit Force-armbånd, som har givet så mange brugere udslæt, at firmaet har valgt at tage det drastiske skridt.

FitBit Force blev lanceret sidste år i USA og står til at blive lanceret i Danmark her i foråret. Der er dog flere, for hvem det er lykkedes at parallelimportere FitBit Force, så et fåtal af danskere har allerede armbåndet på armen.

FitBit Force adskiller sig fra tidligere FitBit-modeller ved at have en lille skærm ombord, der kan vise forskellige ting, herunder hvor mange skridt, du har taget og hvad klokken er. Den kan også vise, hvor mange minutter, du har været mere aktiv end normalt i løbet af en dag. Det er ellers data, man i tidligere modeller har skullet uploade til skyen og så aflæse på en computer eller en smartphone.

Har bedt staten om hjælp
Selvom det ifølge FitBit selv kun er 1,7% af FitBit Force-brugerne i USA, der har klaget over hudproblemerne, har firmaet altså valgt ikke at tage nogle chancer. De begyndte tilbagekaldelsen i slutningen af sidste måned.

Siden da har FitBit dog haft svært ved at identificere, hvilke materialer, der helt præcis skaber problemerne. Den første mistanke gik på nikkel-indholdet i den lille lås, der er på FitBit-armbåndet, men nu mener man, at årsagerne kan ligge andre steder.

FitBit har nu bedt den amerikanske stat om hjælp til at få identificeret problemet. De har indgået et samarbejde med Consumer Products Safety Commission (CPSC) om tilbagekaldelsen. Når CPSC går ind i en tilbagekaldelse, går der som regel en borgeroplysnings-proces i gang, der omfatter at identificere og offentliggøre problemer med forbrugerprodukter, og det kan hjælpe FitBit videre.

Hvilken betydning, tilbagekaldelsen får for FitBit-lanceringen i Danmark er endnu uvist.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden