Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

KØBT. Sådan kan controlleren til en kommende Google-boks med både tv og spil ombord komme til at se ud. (Foto: PR/Green Throttle Games)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Googles kommende boks kan være fokuseret på spil

Rygte om, at Google er på vej med en boks med tv og spil får nyt brændstof.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste år begyndte rygterne at svirre om, at Google ville konkurrere med AppleTV og Xbox One ved at lave en boks, der sættes til tv’et. Ifølge rygterne skulle den komme i foråret i år, men efterhånden som foråret melder sin ankomst, har rygtestrømmen lagt sig. Indtil nu.

Controller-køb afslører planer
Det er nemlig lige blevet bekræftet, at Google har købt spilfirmaet Green Throttle Games. Firmaet er kun lidt over et år gammelt, men fik ret meget opmærksomhed, da det startede sidst i 2012. Det skyldtes, at en af mændene bag, Charles Huang, også var med til at lave giganthittet Guitar Hero.

Green Throttle Games’ primære produkt var en game controller, der kunne bruges på Android-baserede telefoner og tablets via Bluetooth. Med andre ord kan man bruge controlleren til at spille på en tablet eller smartphone på samme måde som en spilkonsol, for eksempel ved at sætte den til tv’et.

Desværre fik Green Throttle Games ikke stor succes med deres controller, fordi de var ret sent ude, og skulle ud på et mættet marked af controllere til Android. Firmaet lukkede ned for nylig, hvilket efterlod en bunke hardware, software og viden, der var klar til at blive købt af en eller anden - eller af en større virksomhed.

Konkurrerer med Apple og Microsoft
Det er lige præcis, hvad der nu er sket, hvor Google har købt resterne af Green Throttle Games. Købet er blevet bekræftet af webmediet PandoDaily, der også kan rapportere om noget andet interessant, nemlig at Google formentlig skal bruge delene til en set-top-boks.

PandoDaily har nemlig ud over at have fået bekræftet fra Google, at handelen har fundet sted, talt med anonyme kilder tæt på handelen. Og disse siger, at Google har tænkt sig at bruge Green Throttles efterladte hardware og software til en kommende set-top-boks.

Indtil videre har man forventet, at Googles boks ville være baseret på enten Chrome-systemet, som lige nu kan findes i deres Chromecast-nøgle til tv’et, eller deres Google TV-platform, der kombinerer Android med Chrome. Dermed ville der være et fokus på tv-oplevelsen i boksen.

Men nu ser det ud til, at spil kommer til at have et langt større fokus på spil i boksen, hvilket sætter Googles boks direkte i konkurrence med Microsofts Xbox One, der ligeledes både satser på tv og spil. Dette står i modsætning til PlayStation 4, der også leverer streaming-tjenester, men som har et klart spilfokus.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden