Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

BÆRBAR. Det er muligt at Moto 360 her ligner et helt almindeligt ur. Men urfladen er faktisk et digitalt billede på en skærm, der drives af Googles nye skrabede smarturs-version af Android med tilnavnet Wear. (Foto PR-foto/Motorola)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google vender smartur-trenden på hovedet

Android Wear er en ny platform til smarture, som Google vil forsøge at dominere hele markedet for intelligente ure med.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi kender alle sammen historien om Android.

Google købte det lille firma, der lavede telefonsoftware i 2005, så de var klar, da Apple lancerede iPhone i 2007.

Siden fulgte en kort krig mellem de to platforme, der dog nu er vundet fuldkommen af Android, som sidder på over 80 procent af alle smartphones i verden. Og nu vil Google så gentage tricket med smarture og Android Wear.

Kommer i smarture fra LG, HTC og Samsung Android Wear er nemlig en skrabet version af Android, som Google har annonceret til manges store overraskelse.

Der havde været rygter længe om, at Google var på vej med deres eget smartur, men ikke mange havde spået, at Google ligefrem ville satse på at dominere smarturs-platformen på denne måde.

Dette blev bestyrket af, at Samsung for nylig droppede Android i deres to nye GALAXY Gear-ure og i stedet baserede dem på den mindre kendte platform, Tizen. Men Samsung er faktisk i blandt de firmaer, Google netop har annonceret smartur-partnerskab med, baseret på Android Wear.

Android Wear forventes også at blive præsenteret som styresystemet i nye ure og andre dimser fra HTC, LG, Motorola og Asus. Men også modeaccessory-firmaer som Fossil er inkluderet i gruppen af partnere. De nye enheder er sat til at komme ud fra næste kvartal og hen over sommeren.

Kan også bruges i andet end ure

Android Wear er dog ikke kun lavet til ure. Softwaren kan bruges i alle mulige slags intelligent beklædning, lige fra briller over armbånd til halskæder. Fælles for alle platformene er, at softwaren kan styres med stemmen og i høj grad selv prøver at forudsige, hvilke informationer, du har brug for. Lidt ligesom vi kender det fra Android på smartphones.

LÆS OGSÅ

LG var først ude med en kort annoncering af deres kommende smartur, G Watch, der er baseret på Android Wear. G Watch forventes allerede at dukke op indenfor et par måneder. Motorola, som kinesiske Lenovo for nylig købte af Google, har også vist deres Moto 360 frem (bill.) der af flere medier beskrives som den meste elegante smartur-løsning til dato.

Du kan læse mere om Moto 360 HER , hvor du også kan se en video.

Hvis du vil læse vide mere om Android Wear, kan du kigge HER .

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden