Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TILGÆNGELIG. Googles Nexus 7 (bagerst), Nexus 5 (i midten) og Chromecast kan nu købes via den danske Google Play Store. Derudover er det nu også muligt at købe film i den danske udgave af Googles butik. (Foto PR/Google)

TILGÆNGELIG. Googles Nexus 7 (bagerst), Nexus 5 (i midten) og Chromecast kan nu købes via den danske Google Play Store. Derudover er det nu også muligt at købe film i den danske udgave af Googles butik. (Foto PR/Google)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google lancerer fire eftertragtede produkter i Danmark

Danskerne står ofte bag i køen, når det gælder nye produkter fra tech-giganten.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke altid let at være Danmark, når det gælder lanceringer af tjenester og forbrugerelektronik. De større lande får ofte lov til at være først i køen til nye dimser og services, og vi må vente.

Sådan har det også været med fire produkter fra Google, der dog nu er blevet tilgængelige her i landet.

Så nu kan du blandt andet nyde film via Google-dimser og købe Googles eftertragtede Nexus-telefoner.

Nøgle gør dit tv intelligent
De to første produkter er fokuseret på underholdning. Sidste år lancerede Google Chromecast, en lille nøgle, du kan sætte i et af HDMI-portene på dit tv, lidt ligesom du sætter en USB-nøgle i et USB-stik.

Chromecast kan så koble sig på dit trådløse netværk og derfra gå ud på nettet og hente indhold til dit tv. Netflix var blandt de første med en app til Chromecast og siden er flere kommet til. Der findes også tredjeparts-apps, der kan gøre alle mulige andre sjove ting med Chromecast, såsom at spejle en Android-skærm på tv’et.

Du styrer Chromecast ved at bruge din smartphone som fjernbetjening. Det sker via en app, der både kan bruges på Android og iPhone. Men har du adgang til Google Play Store, for eksempel fordi du har en Android-telefon eller et andet Google-abonnement, kan du bruge Chromecast til endnu mere.

Køb og lej film hos Google
Den anden gave, som Google har til danskerne i disse dage er nemlig, at der er åbnet op for salg og leje af tv-serier og film i Google Play Store.

Det betyder, at du kan bruge Googles tjeneste i stedet for f.eks. iTunes, hvis du ønsker det. Priserne på købefilm varierer en del, men lejefilm ligger fra omkring 29 kroner, hvorefter du har 30 dage til at starte filmen og 48 timer til at få den set færdig.

Som nævnt kan du bruge Chromecast til at tilgå Googles filmtjeneste direkte fra tv’et, men du kan også gøre det på andre enheder, også dem, der står Apple på. Det kræver bare en Google-konto. Sjovt nok er Googles musiktjeneste endnu ikke åben i Danmark. Det plejer ellers at være musikken, der bliver frigivet først, hvorefter filmene kommer bagefter, når en ny indholdstjeneste lanceres.

Ulåst og billig smartphone
De sidste gaver, Google har til danskerne, kommer i form af hardware. Du kan nemlig nu købe Googles Nexus 5 og Nexus 7 i Danmark officielt.

Nexus 7 er en 7-tommers tablet, og Nexus 5 er en smartphone med 5-tommers skærm. Man har kunnet købe disse to enheder via parallelimport, men nu kommer Google selv med dem, og det gør prisen væsentligt lavere.

Således starter Nexus 5 ved 2.599 kr. og Nexus 7 ved 1.999 kr. De er naturligvis begge Android-baserede. Nexus 5 er lavet i samarbejde med LG, og er en skrabet version af LGs populære topmodel, G2.

Fordelen ved Nexus 5 er –ud over at den er billig - at den er låst op fra starten, så du kan smide hvilket som helst SIM-kort i den uden at skulle kontakte teleselskabet først.

Såvel Chromecast, Nexus-enhederne og filmene kan købes i Googles Play-butik på play.google.com eller fra den tilsvarende app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden