Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

MUSIK. Snart er iTunes Radio (bill.) måske ikke den eneste streaming-mulighed, Apple tilbyder på smartphones. En ny streamingtjeneste skulle være på vej - også til Android-smartphones. (Foto: PR/Apple)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

ITunes kan være på vej til Android

Apple vil angiveligt lancere en streaming-udgave af iTunes, der også skal virke på andre mobiler end iPhones.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

ITunes virker på computeren. ITunes virker på iPad. Og tjenesten virker naturligvis også på iPhone.

Men har man en Android-enhed, har man skullet kigge langt efter muligheden for at bruge Apples musiktjeneste på sin telefon eller tablet. Man har skullet overføre musikfilerne manuelt fra computeren til smartphonen, hvis de to ting skulle kombineres. Men det kan være, det ændrer sig nu.

Vil konkurrere med Spotify
Ifølge musikmagasinet Billboard ligger Apple nemlig i hemmelige forhandlinger med musikselskaberne omkring en ny udgave af iTunes, der også skal køre på Android. Helt konkret drejer det sig om en ny udgave af iTunes, der ikke længere udelukkende er baseret på downloads.

Som det er nu, har iTunes-brugere to muligheder. Enten kan de købe musikken, downloade den og gemme den som musikfiler på en harddisk eller i skyen. Eller også kan de (i visse lande) bruge iTunes Radio, der spiller musik tilrettelagt efter ens smag.

Men konkurrencen fra streaming-tjenester som Spotify, WiMP or Rdio er begyndt at kunne mærkes hos Apple. Antallet af downloads fra iTunes er faldende, ifølge nogle kilder går det faktisk lige så hurtigt nedad som cd-salget gjorde for et årti siden.

Forhandler også med kabel-tv-gigant
Apple er derfor i gang med at forberede sig på en fremtid, hvor streaming bliver den foretrukne måde at høre musik på. Der har længe været rygter om en iTunes-streamingtjeneste, men det har været på spekulationsplanet indtil nu.

Der står Android på over 80 procent af verdens smartphones, så det er klart, at en Apple-musiktjeneste har et stort marked, det kan dykke ned i. Google har deres egen musikbutik til Android, Google Play Music, men den er ikke tilgængelig i alle lande, f.eks. ikke i Danmark.

Webmediet Business Insider kan også berette om forhandlinger, der p.t. foregår mellem Apple og USA's største kabel-tv/Internet-udbyder, Comcast, som også ejer tv-stationen NBC og film- og musikselskabet Universal.

Disse forhandlinger skulle angiveligt handle om en anden slags streaming, nemlig en Internet-baseret kabel-tv-tjeneste, som Apple skulle levere. Det har fået rygterne om et Apple-fjernsyn til at blusse op igen, men det har formentlig lange udsigter, inden f.eks. YouSee, Boxer eller Stofa får et opkald fra Apple.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden