Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

MILEPÆL. Den oprindelige iPhone (bill.) var der ikke mange, der troede på. Men skeptikerne blev overbevist, og idag har Apple solgt 500 millioner iPhones. (Foto: PR/Apple)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple har solgt 500 millioner iPhones

En milepæl er nået for verdens mest populære smartphone-model.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er mange flere Android-smartphones i verden end iPhones. Mange, mange flere. For hver syvende Android-telefon, der bliver solgt, bliver der solgt én iPhone.

Men Android-telefonerne spreder sig over mange mærker og modeller. Apples iPhone er den ene model, der sælges flest af.

Skulle man være i tvivl, behøver man blot kigge på den seneste milepæl, Apple har nået.

IPhone var til grin
Apple har har nemlig rundet 500 mio. solgte iPhones på verdensplan, skriver Forbes.com. Det er sket uden det store postyr, men mon ikke, vi kommer til at høre om det til juni, når Apple holder deres presse-event i forbindelse med udvikler-messen WWDC?

Da iPhone blev lanceret i 2007 blev den anset for at være meget veldesignet, men nørderne grinede af den. Der var mange, der ikke troede på en telefon uden tastatur, og dens kamera var nærmest til grin i forhold til f.eks. Nokias N95, der var populær på det tidspunkt. Og at den ikke havde 3G var jo en joke.

På det tidspunkt solgte Nokia på en uge, hvad iPhone havde solgt i alt. Men da Apple så udgave iPhone 3G året efter, begyndte også nørderne at høre efter. Apple mere end femdoblede salget af iPhones med iPhone 3G, hvis man sammenligner kvartalet før og efter dens lancering.

Blev gjort færdig på to uger
Resten er naturligvis historie. I dag kan man nærmest ikke opdrive telefoner med tastatur, og Nokia gik så meget ned, at de måtte droppe deres gamle platform, gå over til Windows og blive solgt til Microsoft, før tingene begyndte at se lysere ud.

IPhone blev udviklet under kodenavnet Purple, og i et interview med Wall Street Journal siger en af teknikerne bag telefonen, at den blev skabt under pres. Greg Christie fortæller, at hans team havde to uger til at gøre et design færdigt. Steve Jobs var utålmodig og ville give opgaven til nogle andre, hvis ikke Christies team kom op med noget.

»Steve havde fået nok. Han ville have større idéer, større koncepter«, siger Christie og forklarer, at det var sådan, at teamet kastede sig over, hvad der dengang var utænkeligt: at droppe tastaturet. Det lå dog allerede i kortene, at tingene gik den vej. IPhone voksede nemlig ud af de tidlige udviklings-koncepter, man havde lavet til iPad, der som bekendt senere fik sin egen succes.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden