Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SKÆRM. Især unge i den såkaldte Millennial-generation dropper det almindelige tv til fordel for mindre skærme, som f.eks. en tablet. (Foto: AP Photo/Frazier Moore)

SKÆRM. Især unge i den såkaldte Millennial-generation dropper det almindelige tv til fordel for mindre skærme, som f.eks. en tablet. (Foto: AP Photo/Frazier Moore)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Generation Y ser masser af tv - bare ikke på tv'et

Det gode gamle husalter bliver droppet til fordel for tablets og smartphones.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den lille skærm er ved at slå den store skærm. Selvom vi køber os fattige i fladskærme, der næsten ikke kan blive store nok, er der også en bevægelse den anden vej.

Hvis man kigger på de yngre generationer, så foretrækker de at se tv-indhold på tablets, computere og smartphones i stedet for et almindeligt fjernsyn.

Unge foretrækker små skærme
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Deloitte. Digital Democracy Survey er en undersøgelse, som firmaet laver hvert år, og i år var det tydeligt at se , at der er ved at ske et skred, når det gælder, hvordan vi ser tv.

Især en bestemt demografisk gruppe er ved at ændre deres vaner, nemlig de såkaldte Millennials.

Denne gruppe, også kendt som Generation Y eller Digitale Indfødte, er født efter 1980 og har typisk et helt andet forhold til teknologi end deres lidt ældre medmennesker. Blandt andet fordi, de ikke kan huske en tid før mobiltelefoner og Internet.

Ifølge rapporten er det typisk de unge i gruppen – de 14-24-årige – der for alvor dropper den traditionelle tv-skærm.

Hele 56 procent af de adspurgte i denne aldersgruppe ser tv på små skærme i stedet for den almindelige tv-skærm.

Ser tv på computeren
Det vidner samtidig om, at mange unge foretrækker at se tv on-demand, og det er typisk tv-serier og film, de ser på disse enheder via streaming-tjenester som f.eks. Netflix. Der er dog med apps fra kabel-tv-selskaberne også mulighed for at se live-tv på de fleste computere, tablets og smartphones.

Det er også tydeligt at se, at denne gruppe af unge bruger computere til skolearbejdet, for kun 7 procent ser tv på deres tablets, modsat computeren, som 32 procent af gruppen bruger til at se tv på.

De 56 procent nævnt ovenfor skal ses i forhold til den ældre del af Millennials-generationen, hvor 53 procent stadig ser fjernsyn på et almindeligt (fladt) tv-apparat. Og går man op i pensionistklassen, dem der er ældre end 67 år, kommer tallet helt op på 92 procent.

Undersøgelsen er foretaget mellem 2000 amerikanere, men taget i betragtning, at teknologi- og Internet-penetrationen i Danmark er større end i USA, bør tallene også være nogenlunde repræsentative for danskerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden