Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TILGÆNGELIG. M3D Micro kan blive den første 3D-Printer, som alle har råd til og kan finde ud af at bruge. (Foto: PR/Kickstarter)

TILGÆNGELIG. M3D Micro kan blive den første 3D-Printer, som alle har råd til og kan finde ud af at bruge. (Foto: PR/Kickstarter)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kommer 3D-printeren, du har råd til

Crowdfunding-projekt udvikler ny 3D-printer, der dumper priserne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man ikke har et professionelt behov, eller har en ubændig lyst til at være kreativ med plastikgenstande, har 3D-printere typisk været lidt for dyrt legetøj. Med priser på mere end 20.000 kroner, er det langt fra alle, der har kastet sig over den nye type printer. Men snart er det ikke længere prisen, der afholder folk fra at købe.

Dumper prisen
En gruppe 3D-printer-entusiaster har nemlig sat sig for at lave en 3D-printer, der dumper prisen på printerne betydeligt. De vil have prisen ned på 200 dollar, hvilket kan blive lige under 1.500 kroner inklusive danske skatter og afgifter. Den nye 3D-printer hedder Micro.

Projektet er startet som et crowdfunding-projekt på Kickstarter, og du kan altså selv være med fra starten som en af de første ’investorer’ i Micro. 3D-printeren er lavet af firmaet M3D, hvorfra direktøren Michael Armani siger, at:

»Drømmen er at lave en printer, der er lige så nem at sætte til som alle andre plug-and-play-enheder.«

Målet med Micro er altså ikke bare at lave en billig 3D-printer, men også én, der er let at have med at gøre, og som er pæn nok til at have stående fremme på kontoret.

»Du tager dit design, lægger det over i printeren, som så skaber dit værk på så kort tid som muligt. Der er ikke så meget fokus på selve 3D-printerprocessen, mere på ’Jeg tror, jeg vil lave en form til smeltet chokolade’«, siger Armani.

Nåede målet på en dag
Det betyder dog ikke, at Micro er suverænt meget hurtigere end sine konkurrenter. Det tager stadig omkring en time at få lavet en dims på størrelse med en kaffekop. Men hvis man kigger på videoen på projektets Kickstarter-side, er man ikke i tvivl om, at det er nemt at have med at gøre.

Det er ikke alle projekter på Kickstarter, der ender med at blive til noget, men det er der ikke ret meget tvivl om i Micro’ens tilfælde. Projektet startede med at samle penge ind mandag aften dansk tid, og allerede tirsdag er der løbet ti gange så mange penge ind, som projektet havde håbet på.

M3D skød oprindeligt efter 50.000 dollar, men er nu tæt på 500.000. Og der er stadig 28 dage tilbage, inden indsamlingen slutter. Hvis du gerne vil melde dig under de tidlige faner, kan du gå ind på Kickstarter-siden for Micro HER.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden