Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SMINKE. Kan du ikke finde de nuancer, der passer bedst til din hud i din yndlings-makeup-butik? Snart kan du lave den selv med 3D-printeren Mink. (Foto: PR/Mink)

SMINKE. Kan du ikke finde de nuancer, der passer bedst til din hud i din yndlings-makeup-butik? Snart kan du lave den selv med 3D-printeren Mink. (Foto: PR/Mink)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 3D-printeren, der laver make-up

En ny opfindelse baner vejen for hjemmelavet make-up.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var engang, hvor en minkpels var statussymbol nummer ét for kvinder i vesten. Men snart kan det blive en anden slags Mink, der bliver populær. Nemlig 3D-printeren Mink, som du kan bruge til selv at lave make-up med.

Vælg selv farverne

Det er ikke sikkert, de er de bedste budbringere, men ifølge nørd-sitet TechCrunch, er make-up lige fra lipgloss til eyeshadow basalt set lavet af ganske få materialer blandet sammen med diverse farvestoffer. Og det uanset, om make-up’en er dyr eller billig.

Derfor har Grace Choi, en selverklæret serie-opfinder, fundet på at lave en 3D-printer, der kan kombinere disse materialer, så du selv kan lave din make-up. Hun kalder printeren for Mink, formentlig en sammentrækning af Make-up og Ink, altså blæk. Også selvom printeren ikke printer med blæk, men med makeup-materialer.

Den vigtigste funktion ved Mink er dog dens mulighed for at kombinere farver til præcis den nuance, du gerne vil. Med den app, der følger med, kan du vælge en farve på et foto eller fra en farvepalet og få præcis den samme farve skudt ud i en form for make-up. Du kan endda vælge dit eget yndlings-grafikprogram på computeren til at finde din farve med.

Vil vende op og ned på industrien

Choi præsenterede Mink på konferencen TechCrunch Disrupt, der arrangeres af TechCrunch, og hvor håbefulde innovatører og opfindere præsenterer deres nye idéer i håbet om at møde investorer eller bare få lidt presseomtale.

Hun forventer, at Mink kommer til at koste omkring 300 dollar, altså ca. 1.700 kroner før danske afgifter. Mange små make-up-producenter køber alligevel bare de forskellige nuancer i store mængder og pakker dem om selv. Det er denne tendens, Choi håber på at vende op og ned på med Mink.

Du kan se Grace Choi præsentere Mink på en video fra TechCrunch Disrupt. Hvis du gerne vil følge udviklingen, så du ved, hvornår Mink kan købes, kan du skrive dig op på gracemink.com.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden