Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

UDSKIFTNING. Samsungs GALAXY S5 har ikke ret mange ændringer i designet, hvilket Samsung nu har taget konsekvensen af og har skiftet designchefen ud. (Foto: AP Photo/Ahn Young-joon)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skuffende GALAXY S5 sender Samsung-designer ud i kulden

Yngre design-kræfter skal give verden lækrere Samsung-telefoner i fremtiden.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var ikke ligefrem fordi, der var tale om en stor revolution, da Samsung for nylig lancerede deres nye flagskibsmodel, GALAXY S5. Tværtimod.

Mange anmeldere og Samsung-fans var skuffede over, hvor lidt, der var sket udviklingsmæssigt fra S4-modellen til S5’eren. Og det får nu konsekvenser for manden bag GALAXY-telefonerne, der bliver skiftet ud med en yngre model.

»Uinspirerende« design
Chang Dong-hoon var chef for det team, der designer Samsungs smartphones, der er verdens mest populære.

Samsung sælger p.t. dobbelt så mange smartphones som Apple sælger iPhones, og især GALAXY S-serien har været meget populær.

Det har gjort Chang til en slags Samsung-svar på Apples designchef Sir Jonathan Ive. Hans succesrige fremfærd ramte dog en hård mur med GALAXY S5, hvis hardware har fået masser af ros, men rent designmæssigt er blevet kaldt alt fra »uinspirerende« til decideret »skuffende«.

Derfor har Samsung nu valgt at tage ansvaret for designs af smartphones væk fra Changs bord, skriver Reuters. Det kommer nu i stedet i hænderne på Lee Min-hyouk, der indtil nu har siddet lige under Chang i Samsung-hierarkiet og derfor er et naturligt valg.

Sælger dog godt
Lee forventes formentlig at kunne levere en yngre, mere hip profil til Samsungs design af smartphones. Han blev i 2010 det yngste medlem af topledelsen i Samsung nogensinde, da han som 38-årig blev indsat som vice president of mobile design.

Chang er dog ikke blevet fyret. Han skal i stedet fokusere på sit lederskab af det strategi-team, der lægger designstrategien for alle Samsungs forbrugerelektroniske produkter. Dermed får han stadig lidt at sige i forhold til den sydkoreanske kæmpes mobildesigns.

Rent salgsmæssigt ville det dog være synd at sige, at GALAXY S5 har været en fiasko. Skal man stole på tal fra firmaet bag app’en Peel, der er pre-installeret på telefonen, blev der solgt en million eksemplarer af GALAXY S5 på blot 11 dage efter lanceringen. Det er hurtigere end forgængeren S4, som var 16 dage om at nå det samme tal.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden