Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SMARTHJEM. Apple vil gøre iPhone til hjemmets fjernbetjening, så den f.eks. kan låse smart-dørlåsen fra August Home Key (bill.) op uden brug af ekstra apps. (Foto: PR/August Home Key)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple er på vej med sin næste store nyhed

Firmaet vil lave din iPhone eller iPad om til en fjernbetjening til hjemmet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er der kun få dage, til Apples udviklerkonference, WWDC, skydes af i San Francisco.

Det sker på mandag den 2. juni. Det hele starter med en keynote, hvor Apple vil holde traditionen i hævd og vise en del nye produkter frem.

Men Apples længe ventede tv bliver formentlig ikke ét af dem. Til gengæld vil de lade dig fjernstyre dit hjem med din iPhone eller iPad.

Telefonen styrer hjemmet
Apples topchef Tim Cook har, under heftigt pres fra både Apple-fans og firmaets investorer, allerede bekræftet, at der kommer nye produktkategorier fra Apple i 2014. Keynoten 2. juni er Apples første store presseevent i år, og der er derfor store forventninger til den.

Mange Apple-observatører har peget på, at der sandsynligvis vil blive tale om et smartur kaldet iWatch og et smart-tv. Men nu er der sået tvivl om det sidste, og i stedet er forskellige medier begyndt at tale om noget helt tredje.

Således har Financial Times fået opsnappet, at der i den kommende version af iPhones og iPads operativsystem, iOS8, er lavet mulighed for fjernstyring af intelligente ting i hjemmet. Altså indbygget i selve telefonens software, snarere end i en separat app.

Ikke noget iTV
Det kan for eksempel være software til fjernstyring af de mange slags intelligente, netopkoblede lyspærer, der lige nu strømmer ud på markedet, såsom Philips Hue. Eller de intelligente dørlåse, som også er begyndt at komme i handlen. Og så naturligvis musik- og film-udstyr, der til en vis grad allerede kan fjernstyres fra iOS.

Som nævnt forventes det ikke, at Apple lancerer et tv som en del af de nye produktkategorier, Tim Cook har talt om. Ifølge en rapport lavet af analytikeren Brian Blair fra Rosenblatt Securities, havde Apple faktisk et tv klar allerede sidste år, men valgte at droppe det.

Blairs kilder i det kinesiske produktionsmiljø fortæller ham, at Apple var i forhandlinger med bl.a. Foxconn-fabrikkerne om produktionen af tv’et, som var færdigdesignet. Men halvvejs gennem 2013 valgte Apple at sætte produktionen på pause, bl.a. fordi tv’et simpelthen ikke var unikt nok.

Der er dog stadig chancer for, at vi kommer til at se et smartur fra Apple på mandag, ligesom en ny og større iPhone kan være blandt de nyheder, der præsenteres ved keynoten. Begge dele er sat til at blive lanceret i 2014.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden