Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SELVMÅL. Ram Fish fra Samsung viser en prototype af Samsungs nye helse-satsning, SIMBAND, frem for pressen i San Francisco. (Foto AP Photo/Ben Margot)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsung vil satse på dit helbred

Sydkoreanerne vil være din foretrukne partner, når det gælder måling af dine kropsdata.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi genererer alle sammen data hele tiden. Lige fra, når vores smartphone registrerer vores bevægelser fra mobilmast til mobilmast til når vi bruger GPS’en til at køre rundt på gader og stræder.

Vores kroppe kan også generere data i store mængder i form af målte data, såsom puls, blodtryk, temperatur, antal skridt vi tager og så videre. Nu vil Samsung være en del af den sidste proces.

Samsungs selvmålings-sats
Den såkaldte Quantified Self-bølge er ved at gribe om sig. Med alle mulige gadgets måler vi vores selv-kreerede data, og Samsung har netop lanceret en ny platform, der skal gøre dem til konger af selvmålings-markedet.

De kalder den for SIMBAND. Der er tale om en slags avanceret og modulært opbygget armbånd, der kan måle en lang række forskellige af dine helbreds- og kropsdata, blot ved at du har det siddende på armen i længere tid ad gangen.

SIMBAND ser ikke ud af så meget udefra, men på indersiden – den, der vender ind mod din arm – sidder der en række sensor-moduler, der kan skiftes ud. På den måde kan du opbygge en gruppe sensorer, der måler præcis de kropsfunktioner, du gerne vil holde øje med.

På prototype-stadiet
På ydersiden sidder der en lille, smal skærm, der kan vise dig dine data, men også kan fungere som et simpelt ur. Samtidig er SIMBAND udstyret med WiFi og muligheden for helt automatisk at synkronisere dine data med en server i skyen. Hertil kan du også koble andre enheder, som f.eks. en badevægt, så alle dine kropsdata er samlet et sted.

Sensorerne fungerer på forskellige måder. Ved at gennemlyse huden kan sensorerne f.eks. måle pulsen og indhente en række andre data. Men du kan også skabe et elektro-kardiogram med SIMBAND, sådan at du kan holde øje med dit hjertes funktion.

SIMBAND er stadig på prototype-stadiet, så der er ikke ret meget nyt om, hvornår vi kan forvente at se den i handelen. Men Samsung tager deres satsning på intelligente helse-produkter så alvorligt, at de dedikerede en relativ stor presseevent til bl.a. SIMBAND i sidste uge. Så du kan forvente at se en lang række sydkoreanske initiativer på helsefronten i den kommende tid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden