Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

INNOVATION. Hvad kigger hun på? Det er Amazons nye telefon, hvor brugerfladen flytter sig efter, hvordan du bevæger kroppen. Den er hemmelig indtil 18. juni, hvor den bliver lanceret. (Foto: PR/Amazon)

INNOVATION. Hvad kigger hun på? Det er Amazons nye telefon, hvor brugerfladen flytter sig efter, hvordan du bevæger kroppen. Den er hemmelig indtil 18. juni, hvor den bliver lanceret. (Foto: PR/Amazon)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon kommer med nyudviklet smartphone

Topchef i Amazon Jeff Bezos klar til at vise helt ny måde at bruge skærmen på.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et af de mere vedholdende rygter i tech-verdenen har i de sidste par år været, at Amazon er på vej med en smartphone.

De har succes med deres Kindle-elæsere og –tablets, så for de fleste har det givet mening, at en sådan smartphone er på vej. Men nu er den så godt som bekræftet. Og den kan noget helt nyt.

»Den bevægede sig sammen med mig«
Amazon har netop sendt invitationer ud til en presse-event, der skal finde sted 18. juni i Seattle. Her skal pressen samles og se topchefen Jeff Bezos afsløre noget, der kan vende op og ned på den måde, vi tænker smartphones på.

Det er ellers ikke fordi, Amazon har været superåbne omkring, hvad det er, de vil afsløre. I stedet er i den digitale invitation en video, der viser en flok mennesker, der tydeligvis kigger på noget, de holder i hånden. Men man kan ikke se, hvad det er.Til gengæld taler reaktionerne deres eget sprog. Folk synes, det er fantastisk og har svært ved at få armene ned over et eller andet, vi ikke ved hvad er. Men der er to hints gemt i videoen. Det første hint i videoen er, at en af personerne i den siger: »Den bevægede sig sammen med mig«

Det synes at bekræfte de rygter, der i noget tid er gået forud for udsendelsen af invitationerne. De sagde, at Amazon er på vej med en smartphone, der netop kan flytte brugerfladen efter, hvordan brugeren bevæger sig.

Seks kameraer
Hvordan nu det? Når du ser på din smartphone-skærm, er det primært en todimensionel oplevelse. Ikonerne på skærmen flytter sig ikke efter, hvordan du bevæger dig, eller fra hvilken vinkel, du ser på skærmen.

Det er det, Amazon nu laver om på. Med –ifølge rygterne - seks små kameraer placeret rundt omkring på telefonen kan den opfange, hvor i rummet, du befinder dig, og vinkle app-ikoner med videre efter, hvor du er, og hvordan du kigger på skærmen. Amazon bliver de første, der bringer denne teknologi til den mobile platform.

At der virkelig er tale om en telefon blev også bekræftet af en kvik Google+-bruger, der 41 sekunder inde i videoen fik øje på, at telefonens top lige kommer ind i skærmen i et splitsekund. Formen er ret tydelig, og det ser ud som om, der både er et hovedtelefon-stik og et USB-stik i toppen, så det kan næsten ikke være ret meget andet.

Hvis Amazon vælger samme metode som på Kindle-modellerne, vil de formentlig sælge telefonen ultrabilligt og tjene pengene på indhold, kunderne køber til den. Om den kan købes fra Danmark er stadig heller ikke 100% sikkert. Men når presseeventen er overstået 18. juni, er vi meget klogere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden