Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FØLGESVEND. Med AirDog (bill.) kan du filme dine gøren og laden ovenfra via din egen personlige drone. Den er en af to personlige drone-projekter på Kickstarter.com lige nu. (Foto: PR/AirDog)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

It-entreprenører vil lave 'personlige' droner

Drone skal bruges som vagthund eller som en fotograf, der følger dig, hvor du går.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange af os tænker i denne tid over, hvordan en fremtid med droner kommer til at se ud.

Men på crowdfunding-websitet Kickstarter er folkene bag et par nye projekter ikke i tvivl. Droner skal være personlige, lidt lige som en hund, man kan have med over det hele.

Følger dig med GPS
Forestil dig, at du skal ud at løbe, og at du kommer igennem et sted, der er berygtet for overfald eller lommetyverier. Ville det ikke være meget rart at have en robot-følgesvend, der hele tiden flyver lige bag dig eller over hovedet på dig og holder øje med dig? Som f.eks. kan alarmere politiet, hvis noget går galt? Eller bare kan filme dine skateboard-udskejelser?

Det er tanken bag den personlige drone. En lille rotor-drevet sag, der følger dig, hvorend du går. Airdog og Hexo+ kæmper lige nu om brugernes penge på crowdfunding-websitet Kickstarter. De to droner er begge lavet til personligt brug, som beskrevet ovenfor.

Det, der er karakteristisk ved dem begge er, at de er autonome fartøjer. Det betyder, at de flyver af sted af sig selv. Du skal altså ikke styre dem med en fjernbetjening, de finder selv ud af at følge dig rundt via GPS og ved at tracke dine fysiske bevægelser.

Filmer dig oppefra
Det sidste gør de to droner med deres kamera. Og netop kameraet er i centrum for begge droner. Selve formålet med AirDog og Hexo+ er nemlig at filme dig. Ikke af rene narcissistiske årsager, men for at lave videoer med dine aktiviteter.

Dronerne er tiltænkt de samme mennesker, der sætter de små GoPro-kameraer på hjelmen og drøner ud på en cykel og kører i hårdt terræn eller skater rund på skateboardrampen, mens kameraet kører. Med AirDog og Hexo+ kan du dog faktisk få en kameravinkel ovenfra, sådan at du kan se dig selv udføre dine tricks og ikke kun får din egen synsvinkel på video.

På nuværende tidspunkt er det ret sikkert, at mindst en de to droner kommer i produktion. Med 29 dage tilbage tilbage har Hexo+ allerede samlet omkring 190.000 dollar – lige over en million kroner – sammen, og de skulle kun bruge 50.000 dollar. AirDog har det lidt sværere. På nuværende tidspunkt har de kun samlet omkring 12.000 dollar sammen ud af de 180.000, de gerne vil have.

Hvis du gerne vil være med på den personlige drone-trend med det samme, kan du læse om de to projekter HER og HER.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden