Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SMARTUR. Hvis iWatch virkelig får så stor en skærm, som visse kilder gætter på, kan dette bud fra det italienske designfirma Ciccarese Design sagtens gå hen og komme tæt på virkeligheden (Foto/Mock-up: Ciccarese Design)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det mener vi at vide om Apple iWatch

Det vælter ud med rygter om Apples kommende smartur.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples smartur skulle nu efter mange måneders spekulationer være på trapperne. Det kan man blandt andet læse ud af de mange kvalificerede lækager, der er begyndt at drøne rundt i forskellige nyhedsmedier og analytiker-udtalelser. Her kommer, hvad vi tror, vi ved om Apples næste gadget-hit.

1. Navn: iWatch Der gik kun et splitsekund, fra rygterne om et Apple-smartur begyndte at cirkulere, til at gadget-menigheden døbte det iWatch. Det er et super-oplagt navn, Apples øvrige navnestrategi taget i betragtning. Men Apple kan overraske. Da de lancerede tredje generation af iPad, droppede de det ellers forventede tre-tal i navnet, og mange var også overraskede over, at den seneste iPad kom til at hedde iPad Air.

At uret rent faktisk kommer til at hedde iWatch understøttes dog af det faktum, at Apple har registreret varemærket ’iWatch’ i lande over hele verden, herunder Danmark. Men i to lande er Apple ikke lykkedes med at registrere varemærket: USA og Storbritannien. Derfor er der også dukket andre bud op på navnet, heriblandt iBand. Varemærke-registrering har ikke hindret Apple i at sende produkter på gaden før. F.eks. var ’iPhone’ registreret af Cisco, da Apple sendte den populære smartphone på gaden, og de to tech-giganter måtte lave en aftale efterfølgende.

2. Versioner
Der kommer ikke bare én model af iWatch. Ifølge analytikeren Ming-chi Kuo fra KGI Securities forventes Apple at lancere mindst to versioner, mens en anonym Apple-kilde har sagt til Wall Street Journal, at lige præcis ure er en kategori, hvor en enkelt model ikke passer til alle. Der gættes på, at man vil kunne få iWatch i forskellige prisklasser og skærmstørrelser.

3. Skærm
Det med de forskellige skærmstørrelser kan være årsagen til at der er uenighed blandt rygtesmedene om netop skærmen. Ifølge en kilde, Reuters har talt med, skulle skærmen være på 2,5 tommer, hvilket er ret stort. Det svarer til en halv smartphone-skærm, og vil i givet fald være mere armbånd end armbåndsur. Rygterne om den store skærm er nogle af de seneste, vi har hørt. Sidste år sagde en af analytikerne med mest indsigt i skærmproduktion i Kina, David Hsieh fra NPD DisplaySearch, at fabrikanterne gjorde klar til at levere 1.3 og 1.7 tommers skærme til to størrelser iWatch.

Hvad de fleste kilder dog er enige om, er at der bliver tale om en OLED-skærm, der er bøjelig, eller i hvert fald kurvet. Det betyder, at en skærmdiagonal på 2,5 tommer nævnt ovenfor kan være fordelt over en høj og slank skærm, der bøjer sig rundt om håndleddet, sådan at skærmen faktisk er en del af ’urremmen’.

4. Fitness-sensorer

Der er meget, der peger på, at iWatch bliver får et fitness-fokus. Wall Street Journals kilder i produktionsmiljøet i østen fortæller, at der kommer ikke færre end 10 sensorer ombord i uret, der kan måle forskellige ting i din sundhedstilstand ved blot at sidder på håndleddet.

Der er en hel del ting, der understøtter dette. For det første slog Apple i februar stillinger op, hvor de søgte folk med indsigt i økonomien bag helse-teknologi. Allerede før det havde de dog hyret en række eksperter på området, herunder en søvn-ekspert, en ekspert i pulsmålings-teknologi samt en række tidligere ansatte i firmaer, der laver teknologier til monitorering af blod og blodsukker. De har også hyret en af udviklerne bag Nikes populære Fuelband-sensor samt Marcelo Malini Lamego, der har flere end 70 patenter på fitness-sensorer.

Oven i det hele kommer så, at Apple lancerede en ny sundheds-app, Health, i forbindelse med præsentationen af iOS8 ved deres nyligt afholdte udviklerkonference, WWDC. App’en er netop lavet til at holde styr på data hentet ind via fitness-sensorer. Der gættes vidt og bredt på præcis, hvad disse sensorer vil måle, men nogenlunde sikre bud peger på puls, søvnkvalitet, kalorieforbrænding, hudens temperatur og fugtgrad, samt dine generelle bevægelser.

LÆS OGSÅ

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

5. IOS8
Flere kilder har peget på, at uret kommer til at være baseret på iOS8, hvilket vil betyde at du vil kunne bruge uret til f.eks. at styre musikafspilning på en iPhone – en funktion, der er at finde i næsten alle smarture i dag – ligesom notifikationer om email og sms og lignende vil poppe op på skærmen. Siri skulle efter sigende blive meget velintegreret i uret, sådan at man i høj grad bruger stemmen til at styre det. Det kan blive problematisk for danske brugere, for hvor man f.eks. kan diktere et svar på en sms via Siri på engelsk, kan Siri stadig ikke forstå dansk godt nok til at gøre dette.

6. Batteri
Batteriforbrug er en af de største udfordringer ved et smartur, for et sådant skal som minimum kunne holde lige så længe som en smartphone – men der er meget mindre plads i et ur. Angiveligt har Apple både kigget på at anvende kinetisk energi og solceller til at holde uret forsynet med strøm, sådan at man ikke behøver at nøjes med opladning alene. Opladning skulle i øvrigt kunne foregå trådløst.

7. Pris
Som vanligt tager Apple ikke discountpriser for deres produkter. Ifølge førnævnte Ming-Chi Kuo, kommer prisen på et iWatch-ur til at komme op på 6-7.000 kroner for den allerdyreste version. Nogle analytikere skyder i følger Reuters på at Apple kommer til at sælge 50 millioner eksemplarer i det første år af urets eksistens, så det er en del penge, Apple kommer til at omsætte for. Andre har skudt på omkring 20 millioner i det første år, mens Wall Street Journals kilder skyder på mellem 10 og 15 millioner. Det japanske business-medie Nikkei melder, at Apple vil producere mellem 3 og 5 millioner eksemplarer om måneden.

8. Lancering
Rygterne om et iWatch har huseret længe. Meget længe. I mellemtiden er flere spillere kommet på banen med andre smarture, herunder Apples ærkerival Samsung. I januar rapporterede tech-medierne Digitimes og The Information om, at Apple havde store problemer med den tekniske produktion af iWatch og at det var derfor, projektet var blevet forsinket.

Adskillige tech-medier med indsigt i produktionsmiljøet i Asien peger på en lancering i oktober sammen med en ny iPhone 6. Uret skulle lige nu være i gang med at gennemgå de sidste tests, og skulle ifølge Reuters gå i produktion i juli. Om der er tale om at uret kommer i butikkerne til oktober, eller annonceres til oktober, ved vi endnu ikke. Man kunne sagtens forestille sig en annoncering ved en Apple-event i september med efterfølgende butikslancering måneden efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Uret skal angiveligt produceres af flere partnere i østen, herunder Quanta, der tidligere har lavet bærbare computere og iPods for Apple. Der går endda rygter om at Apple har outsourcet noget af produktionen til ærkerivalen Samsung.

Uanset hvad bliver det spændende at følge de næste måneders udvikling. Det næste skridt bliver formentlig, at der slipper spionfotos ud af uret, så vi ikke skal nøjes med designer-fantasier som billedet ovenfor.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden