Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forældet. Selvom teknologien er forældet behøver din gamle smartphone ikke ende i skraldespanden.
Foto: Rune Pedersen

Forældet. Selvom teknologien er forældet behøver din gamle smartphone ikke ende i skraldespanden.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan du bruge din gamle smartphone til

Mange af os får nye telefoner og er i tvivl om, hvad vi skal bruge den gamle til.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt din gamle smartphone i bilen

Hvis du har en gammel smartphone, du ikke rigtig ved, hvad du skal bruge til, kan du overveje at installere den fast i din bil. På den måde behøver du ikke skulle sætte din primære telefon i holderen, hver gang du sætter dig ind i bilen, fordi du vil bruge den til GPS-navigation.

Da du næppe har et SIM-kort siddende i din gamle telefon, skal du i stedet downloade en GPS-app, hvor du kan hente kort ned og gemme dem på telefonen. Så behøver telefonen ikke være online for at du kan bruge den til navigation. Eksempler på disse kunne være Sygic til iPhone og Android eller HERE Drive+ til Windows Phone.

LÆS ARTIKEL

Du kan også vælge at bruge din gamle smartphone som fastinstalleret musikafspiller i bilen. Så skal du bare lagre musikken på telefonen og finde en måde at koble den til bilens anlæg på. Mange moderne biler har et mini-jackstik til den slags, eller måske kan bilens anlæg håndtere musik-afspilning via Bluetooth.

Brug den aflagte som afspiller

Og nu vi er ved musikken, så kan du også bruge en gammel smartphone som fast afspiller i hjemmet, der spiller musik eller film via dit trådløse netværk.

For musikkens vedkommende, kan du købe en dock og sæt smartphonen i den, så den altid har strøm. Installér så en musik-app som f.eks. Spotify eller WiMP. Hvis du har en receiver i stuen kan du sætte telefonen til denne enten via docken eller smartphonens hovedtelefonstik. Du kan også vælge at købe en dock med en højttaler indbygget, eller en Bluetooth-højttaler, som din nye musikkilde kan tilgå trådløst. På den måde kan du altid bare gå hen og vælge musikken på skærmen i stedet for at skulle bruge din egen telefon, som du så har fri til alle de andre gøremål, såsom opkald.

Du kan også vælge at bruge din gamle smartphone som fast afspiller til onlinetjenester som Netflix eller HBO Nordic. Så skal du bare købe et kabel, fra f.eks. Lightning-stik til HDMI (iPhone/iPad) eller micro-USB til HDMI (alle andre), og sætte din gamle gadget til fjernsynet.

Brug den gamle til spil

Du kan naturligvis også bruge din gamle smartphone som en lille, håndholdt spilkonsol, til din egen eller børnenes store fornøjelse. Ofte gider man ikke have sin egen telefon fyldt op med spil, og det kan være irriterende at skulle låne sin smartphone ud til sit afkom hele tiden. Installér nogle spil og sæt telefonen på det trådløse netværk, og så har du en lille spillemaskine.

Brug forgængeren som Skype-telefon

Hvis du gerne vil spare lidt penge, kan du vælge at bruge din gamle smartphone som en ren Skype-telefon. På den måde får du næsten, hvad der svarer til en fastnet-telefon i tillæg til din mobil, uden at have et sådant abonnement. Mange mennesker har droppet fastnet-telefonen, men ringer man tit til udlandet eller til andre mennesker, der også har Skype, kan det faktisk godt betale sig med en dedikeret Skype-telefon. Du belaster dermed ikke din egen telefon med Skype, som på mange smartphones kører i baggrunden og bruger batteri.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vil du gerne bruge din gamle smartphone på den måde, kan det være en god idé at købe sig et separat Skype-nummer, som man kan give til folk. Dette kan du gøre på Skypes hjemmeside, hvor du også kan sætte dit Skype-nummer til at omstille til din mobil, hvis du helst vil nøjes med at give Skype-nummeret til folk.

Også i dette tilfælde kan det betale sig at købe en dock, sådan at du altid ved, hvor din ’Skype-telefon’ er, og så den altid er ladt op.

Brug en gammel telefon til nødopkald

Måske er det slet ikke en gammel smartphone, du har liggende i skuffen, men derimod en ’feature-phone’ eller ’dumb-phone’, som de også kaldes. Det er det, vi i gamle dage bare kaldte en mobiltelefon, altså fra før, smartphones holdt deres indtog. Mange, der tror, at en sådan gammel mobil er helt ubrugelig, men det er den faktisk ikke. Alle mobiltelefoner skal ifølge loven kunne foretage et nødopkald, også selvom der ikke sidder et SIM-kort i den. Så en gammel telefon kan bruges som ’nødtelefon’, der kan ligge i båden, sommerhuset eller andre steder, hvor du kan opleve at mangle en oplader til din smartphone. Og som du måske husker, har den slags laaange batterielevertide.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden