Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SMARTUR. Alt tyder på, at Apples iWatch-ur bliver lanceret til oktober. Ovenstående billede viser, hvordan designeren Martin Hajek forestiller sig, at uret kommer til at se ud. (Mock-up: Martin Hajek)

SMARTUR. Alt tyder på, at Apples iWatch-ur bliver lanceret til oktober. Ovenstående billede viser, hvordan designeren Martin Hajek forestiller sig, at uret kommer til at se ud. (Mock-up: Martin Hajek)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

iWatch fra Apple kommer til oktober

Det ser nu endelig ud til, at Apple klar til at kaste sig ind i smarturs-kampen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var nogle, der blev skuffede for en uge siden, da Apple åbnede sin udvikler-konference WWDC uden skyggen af ny hardware.

Ingen ny iPhone, intet fladskærms-tv med Apple-logo på og heller ikke så meget som en antydning af det smartur, som Apple skulle komme med i år. Men der gik kun få dage, så begyndte iWatch-rygterne at flyve hurtigt.

Fitness-fokus
Netop, som konferencen begyndte at lakke mod enden, slap det ud fra nogle endog meget pålidelig kilder, at iWatch kommer til oktober.

Om det rent faktisk kommer til at hedde iWatch er der stadig ingen, der ved, men Apple har købt iWatch.com-domænet, så der er da en vis chance for det. Uanset hvad, så hedder uret det i folkemunde, indtil Apple afslører noget andet.

Kilderne, der peger på oktober som lanceringsmåned har givet nyheden til websitet Re/code, der køres af techjournalistik-veteranerne Walt Mossberg og Kara Swisher. Førstnævnte kaldte Steve Jobs for »vores ven« internt i Apple, så hans kilder i virksomheden er nogle af de mest troværdige, man kan opdrive.

Derfor er der særlig grund til at høre efter, når Mossbergs hold tør komme med sådan en udmelding. Re/code mener også at vide, at rygterne om et fitness-fokus på uret, er sande. Der skulle sidde et væld af sensorer i uret, der kan samarbejde med den nye Health-app, som Apple viste frem på WWDC, og som kommer i næste version af iOS.

3-5 mio. solgte ure pr. måned
Business-mediet Nikkei.com har også hørt oktober som lanceringsmåned, men deres informationer kommer fra produktionsmiljøet i Asien, og her afsløres et andet interessant faktum. Apple er nemlig tilsyneladende så sikre på at iWatch bliver en succes, at de forventer at sælge 3-5 millioner ure…om måneden!

Det skal sættes i relation til, at der samlet er solgt et sted mellem to og tre millioner smarture over den ganske verden – i alt. Apples smartur skulle komme med en buet touch-skærm, og rygtet går at det kan måle blodsukker, ilten i blodet samt de mere sædvanlige helse-ting som puls, tagne skridt, hjerterytme og søvnkvalitet.

Chefen for iTunes, Eddy Cue, har udtalt i et interview, at han mener, at Apple kommer med de mest spændende produkter i 25 år i 2014. Ifølge Cue er der altså tale om produkter, der overgår såvel iPod som iPhone og iPad. Så det bliver muligvis et spændende efterår for gadgetnørderne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden