Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Storskærm. Det er lidt sjovere at streame serier og TV, hvis man kan se det på en større skærm, end den computeren tilbyder.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem måder, du kan koble din pc til tv'et

Morten Bay guider til, hvordan du nemmest får computerens skærmbillede op på tv’et.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der kan være mange grunde til at sætte sin computer til sit fjernsyn, lige fra at se en film til at vise gæster fotos fra ferien. Her kan du læse, hvordan du får computerens skærmbillede op på tv’et.

Brug et HDMI-kabel

Den mest gængse måde at koble sin computer til sit tv på er med et HDMI-kabel. De fleste computere har et stik til tv, men nogle gange skal man bruge en adapter for at sætte den til tv’et. Det kan f.eks. være fra mikro-HDMI til almindelig HDMI eller fra det såkaldte Mini Displayport-stik (Thunderbolt på Mac) til HDMI. Besøg din lokale computerbutik for at finde det rigtige kabel.

Brug en Apple TV-boks

Mange programmer på både Mac og pc kan bruge Apples AirPlay-funktion til at sende skærmindholdet over på et tv via den lille Apple TV-boks. Men du kan faktisk også bare sende skærmbilledet over. Det gøres med programmet AirParrot, der findes på.

Brug en Chromecast

Er man mere til Google-produkter, kan man købe en Chromecast-nøgle og sætte til tv’et. Den understøtter ikke spejling af computerskærmen officielt endnu, men der er en beta-version, som man kan lege med. Gå ind i Chrome-browseren, og klik på Google Cast-ikonet. Klik herefter på den lille pil oppe til højre i pop op-vinduet og vælg ’Cast entire screen (experimental)’.

Brug Miracast

Har du en nyere pc med Windows 8.1, kan du bruge Miracast til at sende skærmbilledet over på tv’et. Det kræver dog, at dit tv allerede understøtter Miracast, eller at du køber en Miracast-dongle, der kan sidde i din HDMI-port. En sådan koster omkring 800 kroner.

Brug en smartphone eller en tablet

De ovenstående tips kan også bruges på små computere, altså smartphones og tablets. Hvordan det gøres, afhænger af modellen og kræver forskellige niveauer af teknisk snilde. Men om ikke andet findes der som regel altid et kabel, man kan bruge.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden