Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Selv de mest avancerede smart-tv på markedet har stadig svært ved at få almindelig surf på internettet til at fungere ordentligt. Brugeren bliver nødt til selv at købe trådløs mus og tastatur for at få det til at virke.
Foto: Philips

Selv de mest avancerede smart-tv på markedet har stadig svært ved at få almindelig surf på internettet til at fungere ordentligt. Brugeren bliver nødt til selv at købe trådløs mus og tastatur for at få det til at virke.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal Android styre Philips' smart-tv

Styresystemet giver en bedre brugeroplevelse, men surf-oplevelsen er stadig ringe.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Google har truet med sit Google TV længe - et setup, hvor styresystemet Android og browseren Chrome skal styre løjerne på et tv, der så kan opgraderes fra dumt til smart.

IT-giganten har dog stadig ikke fået styr på systemet, og imens pibler Android som styresystem til smarte tv-skærme op andre steder.

Den lille svenske tv-producent People of Lava viste allerede i 2010 på IFA-messen i Berlin et tv med Android og Chrome, som kunne det, samtlige andre smart-fladskærme på det tidspunkt ikke evnede. At surfe på nettet med samme lethed som på en pc eller smartphone.

LÆS ARTIKEL

People of Lava brugte simpelthen Googles smartphone-styresystem og var kloge nok til ikke at forsøge at integrere tv-delen og browseren, men holde dem adskilt.

Det resulterede i en funktion, der bare virkede, og skiftet mellem tv og internet skete lige så naturligt som skiftet mellem tekst-tv og tv. Dermed kunne man lige smutte ind på nettet og købe billetterne til den kamp, der blev omtalt i fjernsynet.

Nu vil Philips også være med på Android-vognen, men Philips og firmaets skærmproducent, TP Vision, har valgt at integrere tv-delen og internet-delen i et nyt tv i Philips' 9100 serie.

Philips lover en hurtigere og mere flydende brugeroplevelse, når man roder rundt i menuerne og på nettet på tv-skærmen, og det fungerer rimeligt godt.

En af de mest oplagte muligheder på fjernbetjeningen til at gå på nettet med er en pointer, der danner en cursor på tv-skærmen, som i princippet fungerer som en cursor på en pc.

Problemet er stadig fjernbetjeningen

I princippet. For problemet er stadig en fjernbetjening, der ikke leverer den samme glidende funktion, som en mus og et tastatur for eksempel gør på en computer. cursoren har det med helt at forsvinde, og så aner man ikke, hvordan man skal vende og dreje fjernbetjeningen for at få den til at dukke op igen på skærmen. Det er desuden noget af en kunst bare at ramme rigtigt, når man vil klikke på en funktion på skærmen.

På bagsiden af fjernbetjeningen er der et tastatur, som gør, at man ikke behøver at klikke sig frem bogstav for bogstav, hvis man for eksempel vil søge i Google, men man skal nok lige vænne sig til, hvordan bogstaverne sidder på den beskedne plads.

Som en af Philips folk på standen sagde: Det vil nok være en god ide at købe et trådløst tastatur og en trådløs mus. Det er nemt at slutte til smart-tv'et, og det koster et par hundrede kroner. Philips burde måske overveje at lade det være standard-tilbehør, prisen taget i betragtning.

Fladskæmsserien skulle komme til Danmark i løbet af september måned i både en 55 og 65 tommers version med ultra hd - det vil sige fire gange så høj en skærmopløsning som det, de fleste kender som fuld hd i dag.

I kombination med en medfølgende subwoofer på 50 watt lancerer serien også som det første understøttelse af musikstreaming-tjenesten Spotify Connect. Det betyder, at man med det rette abonnement selvfølgelig kan finde musikken frem på sin smartphone og få den spillet på fladskærmens lydanlæg.

Endelig kommer Philips i starten af det kommende år med en tv-boks kaldet Philips Media Player UHD 880, som svarer til lignende bokse fra Samsung, Sony og andre producenter.

Den virker med de nyeste smart-tv, men også med modeller fra 2013. Boksen kører på Googles kommende Android L styresystem og kommer udover med Google Play-adgang med WiFi, ethernet, USB og HDMI 2.0.

Den kommer til at koste 249 euro, hvad der svarer til små 2.000 kroner, men den følger gratis med blandt andet tv-skærme i 8000 og 9000-serien.

Selve tv'skærmene i serien er der dog ikke kommet danske priser på endnu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden