Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

PAKKEPOST. Droner er nu begyndt at flyve med leverancer i Tyskland. Foreløbig er det dog kun mellem fastlandet og øen Juist i et pilotprojekt, DHL kører sammen med den tyske stat. (Foto: AP Photo/Nikolai Wolff)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er dronerne i gang med at levere pakker i Tyskland

Tyske DHL er begyndt at bruge droner, der flyver i 50 meters højde.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da vi alle sammen for nogle måneder siden kunne læse om, at Amazon var på vej med drone-levering af pakker, lød det ikke som noget, der var lige på trapperne. De fleste havde formentlig en fornemmelse af, at drone-post lå mindst fem år ude i fremtiden. Men sådan er det ikke. Drone-posten er allerede gået i gang med at levere.

I sne og slud skal dronen ud Nyheden om Amazons droner blev hurtigt fulgt op af udmeldinger fra andre virksomheder, der havde planer om noget lignende. Et af dem var tyske DHL, der er et af de største kurér-firmaer i verden, og som er fusioneret med det tyske postvæsen.

De kunne berette, at de havde eksperimenteret med droner i flere år, og var meget tæt på at have en løsning. Løsningen var åbenbart tættere på, end mange havde forventet. For nu er DHL nemlig gået i gang med at levere pakker via droner.

Men bare rolig, du kan stadig tage til Berlin eller køre over grænsen til Hamburg uden at skulle være bange for, at der flyver droner rundt om ørerne på dig. Og turen på Autobahn bliver heller ikke generet af små, flyvende robot-kurérer.

Flyver kun til turist-ø

PaketKopter, som DHLs droner er blevet døbt, skal foreløbig kun flyve til et ganske bestemt sted. Og det er til øen Juist, der ligger ud for Tysklands Nordsø-kyst, tæt ved grænsen til hollandsk farvand. Øen er en populær turist-destination på grund af ferskvandssøen Hammersee, de smukke strande og den lave forureningsgrad, hvilket især gør den attraktiv for folk med vejrtrækningsproblemer.

LÆS OGSÅ

DHL har i samarbejde med den tyske regering etableret en drone-rute, der ikke karambolerer med andre fartøjer. Dronerne skal flyve fra havnen i Norddeich, hvilket giver en afstand på 12 km. Ifølge DHL vil PaketKopterne flyve i en højde af 50 m over havets overflade og med en fart på 18 m/s.

Juist-ruten ses som et pilotprojekt, der skal give erfaringer til, når DHL begynder den egentlige drone-trafik. Virksomheden har dog ikke sat tidspunkt på, hvornår det sker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden