Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Skærmdump
Foto: Skærmdump

Rekordbølge. Den aktuelle lancering af iPhone 6 ser ud til at give rekord på salget af brugte iPhones på genbrugssider som DBA.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brugte iPhones bliver solgt på otte dage

Antallet af brugte iPhones til salg er steget med næsten 200 procent.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den gule 'Opret annonce'-knap på Den Blå Avis' hjemmeside gløder. Efter lanceringen af den nye iPhone 6 er en rekordstor udskiftningsbølge sat i gang.

En ny analyse, der er lavet af Spar Nord og DBA baseret på udbuddet af iPhones på DBA.dk, viser, at danskerne i løbet af den seneste måned har øget antallet af brugte iPhones til salg med næsten 200 procent.

Det betyder, at der i øjeblikket ligger cirka 4.000 salgsannoncer med iPhones til en samlet værdi af 13 millioner kroner alene på DBA.dk. I forhold til lanceringen af iPhone 5 er udbuddet af brugte iPhones steget med 40 procent, forklarer Anders Rasmussen, kommunikationskonsulent hos DBA:

»Det er helt naturligt, at der kommer en udskiftningsbølge oven på lanceringen af en ny model, men vi har aldrig oplevet det så volsomt, som vi gør lige nu«, siger han.

Mændene opretter flest annoncer

Det er særligt mænd, der driver udskiftningsbølgen. De står for 73 procent af de brugte iPhones, der aktuelt udbydes til salg, viser analysen fra Spar Nord og DBA.

Det er fortrinsvis iPhone 5 og 5S, der sættes til salg, og den gennemsnitslige udbudspris for en brugt iPhone ligger lige nu på 2.895 kroner. Og mens udbuddet af brugte iPhones stiger med rekordfart, så stiger efterspørgslen efter de brugte iPhones endnu hurtigere, oplyser Anders Rasmussen:

»Lige nu er iPhones det mest søgte på hele DBA.dk. I dag tager det kun otte dage at sælge en brugt iPhone, mens det normalt tager 21 dage«, konstaterer han.

Genbrugsdille skubber til bølgen

I Spar Nord hæfter cheføkonom Jens Nyholm sig ved, at forbrugertilliden overordnet set ligger på et højt niveau, og at omsætteligheden på de brugte iPhones uden tvivl er med til at skubbe yderligere til udskiftningsbølgen.

»Selv om danske forbrugere overordnet set er optimistiske, så er vi stadig tilbageholdende med at investere i større forbrugsgoder som et fjernsyn, en vaskemaskine eller for så vidt en dyr smartphone. Men ser vi på selve bytteprisen - altså prisforskellen på en brugt og en ny iPhone - så begynder det at blive en langt mere overkommelig investering«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden