Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mobil Powerpoint. Nu kan du sidde på mobilen og lave din powerpoint præsentation til jobbet, ændret i budgette i Excell eller skrive i Word. Microsoft giver nu office-pakken gratis væk til mobilbrugere.
Foto: AP/Microsoft

Mobil Powerpoint. Nu kan du sidde på mobilen og lave din powerpoint præsentation til jobbet, ændret i budgette i Excell eller skrive i Word. Microsoft giver nu office-pakken gratis væk til mobilbrugere.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft forærer gratis Office til brugere af iPhone- og iPad

Dokumenter i den gratis kontor-pakke fra Microsoft kan gemme direkte i skyen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan alle iPad- og iPhone-brugere hente en gratis udgave af den populære kontorpakke Office fra Microsoft.

Med de nye mobile versioner kan du redigere Word-dokumenter, sætte budgettet op i et Excel-regneark og lave PowerPoint-præsentation til jobbet direkte på mobilen. Softwarefirmaet kom tidligere i år med en iPad-version af Office, hvor brugerne skulle betale for at redigere dokumenter, men det indgår nu i den gratis udgave af kontorpakken.

Samtidig har Microsoft frigivet iPhone-versioner med de samme funktioner som på iPad, og den første Office-udgave til Android skulle være klar fra begyndelsen af det nye år.

Ifølge mobilekspert John G. Pedersen går Microsoft nu efter at erobre markedet for mobile kontorprogrammer.

»Gratisudgaven af Microsoft Office på iPad har til formål at beholde kunderne i Microsofts univers. Hvis de ikke har gode apps til iPad, vælger brugerne her blot at benytte noget andet. Det kunne eksempelvis være Apples gratis kontorprogrammer«, siger John G. Pedersen fra Meremobil.dk.

Apple tilbyder, at alle, der køber en ny iPhone eller iPad, kan hente tekstbehandlingen Pages og regnearket Numbers uden at betale. Det er hård konkurrence for Microsoft, som i de seneste år har hentet op mod en fjerdedel af sin omsætning på Office-pakken.

»Så hvis ikke Microsoft skal tabe kampen om kontorpakkekunderne, som traditionelt har været utrolig vigtig for dem, skal der ske noget«, siger John G. Pedersen.

Google giver det også gratis væk

På Android handler det om også at forhindre brugerne i at benytte Googles tilsvarende tjenester, mener mobileksperten. Google har en samling af gratis mobile kontorprogrammer som Docs, Sheets og Slides, hvor dokumenterne kan gemmes direkte i skyen.

Der er også apps som Goodreader, Haiku Deck, Smartsheet og Quip, som indeholder mange af de samme funktioner som Office.

De nye mobile udgaver af Word, Excel og Powerpoint fra Microsoft kan nu åbne og gemme dokumenter direkte i internettjenesten Dropbox, så det ikke bare ligger på telefonen. Det nye samarbejde mellem Microsoft og Dropbox betyder også, at dokumenterne fremover kan åbnes direkte i Dropbox-apps.

Microsoft har samtidig sin egen lagertjeneste, Onedrive, hvor hver bruger får 15 gigabyte plads i skyen.

Det er kun private brugere, der har gratis adgang til det mobile Office.

Det billigste Office-abonnement koster 55 kroner om måneden for private brugere, hvor programmerne kan installeres på én computer, én tablet og én telefon.

De mobile Office-apps kræver iOS 7 eller nyere og er også tilgængelige i en dansk version. Ifølge Microsoft er den første version af Office til iPad allerede hentet 40 millioner gange siden marts.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden