Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR/Microsoft
Foto: PR/Microsoft

FREMTIDSVISION. Når man kigger igennem Microsofts HoloLens-brille, kan man se computergrafik lagt hen over virkeligheden. Det kan betyde helt nye måder at spille, arbejder og kommunikere på.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsofts fremtidsbrille forvandler din verden til en Sci-Fi-film

Når vi bruger computere i fremtiden kan det blive som i ’Iron Man’-filmene.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi har ofte set på film, hvordan man forestiller sig, at vi kan arbejde med computere i fremtiden. Senest i filmserien ’Iron Man’.

Visionen er, at vi med hænderne manipulerer med grafiske elementer, der eksisterer som hologrammer i den blå luft. Det er formentlig umuligt at få til at ske i virkeligheden, fordi det kræver at man projicerer et billede, og i luften er der ikke noget at fremvise billederne på.

Microsoft har dog en anden løsning, HoloLens.

Udvider virkeligheden for dig HoloLens er en ny, digital brille, der viser dig digitale objekter direkte 'på virkeligheden'. Inde i brillen bliver digital grafik simpelthen lagt hen over den virkelighed, du ser. Igennem brilleglassene vises altså digitale objekter, som om de eksisterer i virkeligheden. Men de findes kun inde i brillen.

Brillen observerer samtidig, hvor du kigger hen, og hvad dine arme laver foran dig. Det omsætter brillen så til ’kommandoer’, der sendes videre til den computer, som igen genererer grafikken. På den måde kan du manipulere de digitale objekter foran dig og arbejde med dem.

Det er især praktisk i arbejdssammenhænge. Hvis man er møbeldesigner, kan man for eksempel skabe en stol og se, hvordan den tager sig ud i det rum, man befinder sig i. Samtidig kan du rette objektets størrelse og form med hænderne, gå rundt om det og se det fra forskellige vinkler.

Eller hvis man skal reparere en vaskemaskine, man ikke kender, så kan en guide i brillen vise præcist, hvor man skal sætte fingrene for at udskifte en komponent.

Også til spil og kommunikation

Den funktion havde Google også som mål, at deres brille, Google Glass, skulle formå. Men hvor man i Google Glass skal kigge op på en lille krystalblok over øjet, kan man kigge helt normalt ud gennem linserne i HoloLens i en ’forbedret virkelighed’.

Og det er netop det, denne slags teknologi kaldes: Augmented Reality, eller AR. Dog skal HoloLens (foreløbig) være tilkoblet en egentlig computer og ikke bare en telefon, som Glass skulle.

HoloLens er imidlertid ikke bare til praktisk arbejde. Du kan føre en Skype-samtale i brillen, og billedet af personen i den anden ende følger dig, hvorend du går. Man kan også lave virkeligheden om til et sjovt spil. Microsoft viser for eksempel, hvordan man kan lave sit hjem om til noget, der ligner det ultrapopulære spil Minecraft, og man kan snildt forestille sig, hvordan man kan rende rundt ude i haven og plaffe AR-monstre ned.

LÆS OGSÅ

Microsoft overraskede de fleste med HoloLens, som de præsenterede ved en presse-event forleden. Meldingerne fra de journalister, der efterfølgende har prøvet brillen, lyder, at den stadig mangler en hel del udvikling, før den er komfortabel at have på. Desuden er det i det foreløbig kun i en firkant i midten af brilleglassene, man kan se grafikken.

Men alle, som har prøvet HoloLens, ser ud til at være enige om én ting: Det er et utroligt spændende koncept med uanede muligheder, og som blot med et par års udvikling kan vende op og ned på måden, vi arbejder og spiller på.

Microsoft forventer, at den første version af HoloLens dukker op på markedet senere i år. Du kan se en reklame for HoloLens her , og en demonstration af den her .

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden