Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
IKEA
Foto: IKEA

KABELFOBI. En ny møbelserie fra IKEA med navnet HOMESMART har indbyggede, trådløse mobilopladere. Så skal du bare lægge telefonen på bordet for at lade den op.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Din nye mobiloplader er en lampe

Snart kan du oplade din smartphone trådløst på natbordet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opladere til mobiltelefoner har altid givet os problemer, siden vi startede med at bruge dem. Før i tiden var der så mange forskellige af slagsen, at man næsten aldrig kunne låne en lader af nogen.

I dag har vi fået skruet dette ned til at spørgsmål om, hvorvidt man har iPhone eller ej, for kun iPhone benytter sig ikke af micro-USB-stikkene til opladning.

Men hvad nu, hvis man helt kunne slippe for kablerne, når man lader sin smartphone op? Det er drømmen bag trådløs mobilopladning. Det er en teknologi, der har været på banen i flere år, men som aldrig rigtig har slået igennem. Det kan dog ændre sig nu.

Verdens mest populære møbel-kæde, IKEA, har nemlig besluttet sig for at gøre noget ved sagen. Til april lancerer de en ny produktlinje med navnet HOMESMART, som indeholder en række smarte løsninger, der spiller sammen med hjemmets forbrugerelektronik.

En af de helt store nyheder i HOMESMART er møbler med indbygget trådløst opladning af smartphones. Det betyder, at du fra april måned kan købe en natlampe eller et natbord, som du blot behøver at lægge din smartphone på for at lade den op.

Mange telefoner understøttes
Trådløs smartphone-opladning virker lidt ligesom induktionskomfurer. Det betyder, at du ikke får stød, når du rører ved det område, hvor telefonen skal ligge for at blive ladt op. Men så snart, telefonen bliver lagt på området, går opladningen i gang.

Ud over natborde og sengelamper vil IKEA også tilbyde skrivebordslamper og standerlamper til stuen, der kan lade din smartphone op. Du også kunne købe selvstændige lade-plader fra HOMESMART-linjen. IKEA har valgt at understøtte den såkaldte Qi-standard, der er den mest udbredte af to standarder for trådsløs opladning. Den anden betegnes PMA.

Smartphonen skal naturligvis også understøtte trådløs opladning, før det virker. Flere telefoner, såsom adskillige Samsung- og LG-modeller kan nemt opnå dette, ved at man køber et nyt bagcover til telefonen. Andre modeller har det indbygget, såsom visse Microsoft/Nokia-smartphones og den netop lancerede Samsung GALAXY S6. Har man en iPhone, skal man købe en særlig case for at lade op trådløst.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden