Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mahesh Kumar A/AP
Foto: Mahesh Kumar A/AP

dataindsamling. I firmaets hovedsæde i Californien arbejdes der på en ny teknologi, der kan spionere på brugernes billeder og videoer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebook vil overvåge alle dine telefonopkald

Firmaet tester også ny, kunstig intelligens, der kan spionere på dine billeder.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er to scenarier, der formentlig er velkendte. 1. Telefonen ringer, men du kan ikke se hvem det er, så du tager den af ren nysgerrighed. Det viser sig at være en telefonsælger eller en anden, du ikke gider tale med. 2. Du har en række mennesker som venner på Facebook, som du egentlig ikke har lyst til at blive ringet op af.

Registrerer alle dine opkald
Nu vil Facebook give dig muligheden for at kombinere de to scenarier. Firmaet tester lige nu en ny app til Android-platformen fra folkene bag det sociale netværk erstatter selve opkalds-app’en i telefonen. Og det betyder, at din telefon kan vise en persons Facebook-profil, når vedkommende ringer.

LÆS OGSÅ

Dermed bliver det naturligvis lettere at undgå at tale med visse Facebook-venner. App’en kan også blokere opkald fra kilder, der er blokeret af andre på Facebook. Det kan potentielt give store problemer for telefonsælgere og telemarketing-firmaer.

Men der er lige et lille problem. Facebook er i forvejen kendte for at indsamle data om brugerne, ofte uden at de ved det, og ofte ved at gå lige til kanten af, hvad der er etisk. Indtil videre har de dog ikke haft automatisk adgang til dine telefonopkald og dine venners telefonnumre. Det får de med den nye app.

Den nye app giver mulighed for, at Facebook kan se, hvem du har talt med hvornår, og hvor det foregik henne. Det kan ses som et større indgreb i privatlivets fred end NSAs overvågning af metadata for telefonopkald.

Kunstig intelligens 'læser' dine billeder

Det er læsere af websiten Android Police, der har været vågne og opdaget app’en. Som de skriver på siden, så lader det til, at nogen hos Facebook er kommet til at trykke på lanceringsknappen lidt for tidligt.

App’en blev nemlig tilbudt via Facebook-app’en til Android, men forsvandt hurtigt igen. Heldigvis var Android Police-læserne vågne nok til at tage et screenshot af app-annoncen.

LÆS OGSÅ

Det er dog ikke den eneste nyhed fra Facebook, der bekymrer privatlivs-forkæmpere. I forbindelse med udviklerkonferencen F8 har Facebook afsløret, at de lige nu tester en ny type kunstig intelligens, der kan aflure, hvad der sker på de billeder, du lægger op på siden. Billeder og videoer kan altså fortolkes på samme måde som tekst.

Dermed forøges den mængde af informationer og data om dig, som Facebook ligger inde med, kraftigt. Eller rettere, hvad Facebooks computere tror, de ved om dig.

Ingen af de to initiativer har endnu fået en lanceringsdato.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden