Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

LILLEBROR. Surface 3 er en billigere version af Surface Pro 3. Den kan dog sagtens stå på egne ben (Foto: PR/Microsoft).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny Surface dukker op med et års forsinkelse

Microsoft har langt om længe sluppet en lettere udgave af Surface Pro 3 løs.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Surface Pro 3 blev lanceret sidste år, var der mange der undrede sig over, at der ikke fulgte en lettere version med. De to tidligere Surface-modeller kom i par, med en forbrugerversion og en dyrere professionel version.

Med næsten et års forsinkelse er forbrugerversionen af Surface Pro 3 imidlertid dukket op nu. Den bærer naturligvis navnet Surface 3.

Første version blev skrottet
Der er tale om en slankere, billigere og lettere version af Surface Pro 3, der ellers er den første store succes, Microsoft har haft, når det gælder tablets. Men den helt store forskel på Surface 3 og dens forgængere er, at den kan køre en fuld version af Windows.

Surface og Surface 2 blev ofte omtalt med efternavnet ‘RT’, hvilket hentydede til den skrabede version af Windows, de kørte med. Problemet med denne var, er den ikke kunne installere normale Windows-programmer på den, med mindre de kom fra Microsoft selv eller via Microsofts app store.

Det var grund nok til, at mange ikke lod sig overbevise om Surface-tablet’ernes værdi. Flere medier har rapporteret om, hvordan Microsoft egentlig havde en skrabet Surface klar til lancering sammen med Surface Pro 3, men at de trak den i sidste øjeblik. Angiveligt kun få dage før lanceringen.

Klar til Windows 10
I stedet har firmaet altså ventet, indtil de kunne præsentere en forbrugerversion af Surface, der kunne køre Windows 8.1 - og som kan opgraderes til Windows 10, når denne lander senere på året.

Indvendigt er Surface 3 da heller ikke så kraftig som sin professionelle storebror. Indmaden svarer lidt til en skrabet laptop eller en af Googles Chromebooks.

Men selvom man ikke skal forvente at lave professionel videoredigering eller musikindspilning på Surface, kan den dog sagtens klare de fleste almindelige menneskers behov. Et års forbrug af Microsofts kontorpakke Office følger for eksempel med. I den forbindelse skal man dog være opmærksom på, at man skal købe klikke-på-tastaturet ved siden af.

Til gengæld kan man skrive med en pen på Surface 3-skærmen, der er på 10,8 tommer. Opløsningen er ikke helt lige så høj som på storebroderen, men dog alligevel I lidt mere end HD, 1920 x 1280 pixels.

Surface 3 kan købes fra 7. maj og starter ved 4.699 kroner, hvilket er ca. 1.500 kroner billigere end Pro-udgaven.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden