Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny teknologi skal gøre iPhones kamera endnu bedre

Fremtidens iPhone-kameraer vil kunne se verden i tre dimensioner.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af de mere spændende udviklinger indenfor smartphone-kameraer, er dobbelte kameraer.

Disse har fundet vej til flere smartphone-modeller igennem de sidste par år, men Apple har hidtil været tilbageholdende med at putte sådan et kamera i iPhone. Det kan dog ændre sig nu.

Apple har nemlig netop bekræftet over for Wall Street Journal, at de har købt det israelske firma LinX, der laver nogle temmelig avancerede smartphone-kameraer, herunder de førnævnte dobbelte kameraer.

Denne type kamera, der også kendt som dybde-kameraer, fungerer ligesom vores øjne. Det skal forstås således, at man med to kameraer kan se ting i tre dimensioner, fordi det er muligt at afstandsbedømme i dybden.

Apple er langt fra det første, der benytter sig af denne teknologi. Det er også sådan, Microsofts Kinect-kamera til Xbox fungerer, og HTC havde allerede dobbelt-kameraet Duo Camera i deres One M8- model fra sidste år.

Sæt fokus efter billedet er taget
Ofte er det ene kamera infrarødt, sådan at man ikke tager billeder med det, men det udelukkende bruges til afstandsbedømmelse og til at skabe en digital 3D-model af omgivelserne. En sådan model kan så bruges til forskellige ting, og det er formentlig disse, Apple er allermest interesseret i.

For eksempel betyder det, at man kan sætte fokus på et billede, efter det er taget, og gøre baggrunden mere utydelig, så motivet fremstår endnu stærkere. Denne funktion har man kunnet finde hos andre smartphone-producenter i årevis, men typisk baseret på analyse af et 2D-billede.

Ved at benytte et dobbelt/dybdekamera, skal smartphonen ikke længere gætte sig til, hvor langt, der er hen til baggrunden. I stedet kan den sætte fokus efterfølgende ud fra, hvordan omgivelserne rent faktisk tog sig ud, da billedet blev taget.

To kameraer fylder som et
En af styrkerne ved LinX’ kamerateknologi er, at deres kameraer ikke fylder særlig meget. Det er noget, der betyder en hel del for Apple, der som bekendt sætter design højt på dagsordenen.

Apple har betalt 20 millioner dollar – ca. 140 millioner kroner – for LinX. Fremtiden vil vise, om Apple kan nå at få den nye kamerateknologi med i iPhone 6S, der forventes lanceret til efteråret, eller om vi må vente til iPhone 7.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden