Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TILBAGETOG. Nokia nægter, at de kommer med en telefon i 2016. Men er det bare et røgslør for ikke at gøre Microsoft sure? (Foto: PR/Nokia)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nokia lukker rygte ned: Ingen ny telefon på vej

Men der spekuleres allerede i, at benægtelsen er strategisk.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sidste uge var der godt nyt til alle dem, der har et varmt forhold til Nokia-brandet. Flere medier inklusive Politiken rapporterede om, at Nokia er i gang med at udvikle en ny smartphone. Men nu har Nokia skudt rygterne ned.

LÆS OGSÅ

I en udmelding til pressen hedder det fra Nokia Technologies, at der »ikke foreligger nogen planer om at lancere en ny smartphone«.

Businessmedier som Forbes har dog svært ved at få dette til at stemme med Nokias øvrige udmeldinger og de kilder, som er blevet refereret i flere velansete medier. Fra flere sider spekuleres der nu i, at Nokia har været nødt til at pille rygtet fra hinanden af strategiske hensyn.

Microsoft købte som bekendt Nokias mobildivision sidste år, og i forbindelse med den handel lovede Nokia ikke at lave mobiltelefoner indtil 2016. Microsoft ejer i øvrigt også retten til at markedsføre telefoner under Nokia-navnet i visse dele af verden.

Nokia relanceret i Indien

Her i Vesten har de droppet Nokia-navnet, men sådan er det ikke i f.eks. Afrika eller Indien, hvor Microsoft netop har relanceret Nokia-brandet i en større kampagne. Derfor er det ikke lige det smarteste i hele verden, at det ’gamle’ Nokia laver støj på linjen på denne måde.

LÆS OGSÅ

Nokia eksisterer stadig som virksomhed, især som netvirksomhed, hvor firmaet netop har købt en anden netværksgigant, Alcatel-Lucent. Den del af virksomheden, der angiveligt skulle være i gang med at udvikle en ny telefon, er udviklingsenheden Nokia Technologies.

Websitet Re/Code, der bragte nyheden om den nye telefon først, talte med to forskellige kilder, der begge bekræftede, at Nokia Technologies arbejdede på en ny telefon – muligvis til markedsføring under et andet firmas brand. De har ikke trukket historien tilbage til trods for Nokias officielle udmelding.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden