Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
BAMSEROBOT. Google har netop fået patent på en bamse, der kan tale og interagere med dit barn. Men den kan i princippet også spionere på hele familien.
Foto: USPTO

BAMSEROBOT. Google har netop fået patent på en bamse, der kan tale og interagere med dit barn. Men den kan i princippet også spionere på hele familien.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Googles nye bamse vil give dig myrekryb

Hvis det står til søgegiganten, skal børneværelserne fyldes op med Internet-forbundne plysdyr.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis der er noget, Google har, så er det patenter. Og nu har de netop fået endnu et. I torsdags fik Google nemlig tildelt patentet på en bestemt type legetøj, der har fået teknologinørder til at juble og privatlivsforkæmpere til at råbe vagt i gevær.

I 2012 søgte Google patent på, hvad man kunne kalde smart-bamse, og det patent har de nu fået tildelt. Idéen er at tage Googles talegenkendelses-teknologi og opkobling til skyen ud fra mobiltelefonen og i stedet putte dem ind i en bamse.

LÆS OGSÅ

Bamserne er en del af det fænomen, der kaldes ’Internet of Things’. Ideen er, at børn skal kunne interagere med bamsen ved for eksempel at tale med den. Børnenes ord bliver så sendt via Internet op til Googles servere, hvor de bliver behandlet af noget software, der så sender en kommando tilbage til bamsen.

Kommandoen kan for eksempel gå på, at bamsen skal »rynke brynene, lægge hovedet på skrå, eller klø sig selv i hovedbunden for at udtrykke undren eller nysgerrighed«, som det hedder i patent-beskrivelsen.

Det perfekte overvågnings-apparat
Bamsen kan naturligvis også bare svare med stemmen, akkurat som Googles Now-tjeneste kan svare på spørgsmål, når man stiller dem med stemmen. Eller som hvis man byggede Apples virtuelle assistent Siri ind i en bamse.

Ved at kombinere tale og ansigtsudtryk vil Google således skabe en livagtig, interaktiv oplevelse med bamserne. Det er lidt ligesom at have en bamserobot. Men selvom det måske kan lyde skægt, har det fået privatlivsforkæmpere op i det røde felt.

Bamserne har nemlig også kameraer indbygget i øjnene, sådan at barnets ansigtsudtryk også kan analyseres. Men når sådan en bamse har både kameraer og mikrofon indbygget er det i virkeligheden det perfekte overvågnings-apparat.

Myrekryb

En repræsentant for organisationen Big Brother Watch siger således til BBC, at » det altid er problematisk, når en enhed i hjemmet kan optage, registrere og videresende ens samtaler og aktiviteter. Men det gælder især, når enheden er rettet mod børn.«

LÆS OGSÅ

Hvorvidt Google rent faktisk har tænkt sig at udnytte patentet til at sætte bamserne i produktion, vides endnu ikke. Men hvis de gør, vil bamserne formentlig give mange forældre tilstrækkeligt med myrekryb til at de nok skal lave en del ballade, når bamserne kommer i butikkerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden