Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SLANKERE. Den nye Surface Pro 4 er hurtigere og har mere batterilevetid end sin forgænger, til trods for at den er både tyndere og lettere.
Foto: Microsoft

SLANKERE. Den nye Surface Pro 4 er hurtigere og har mere batterilevetid end sin forgænger, til trods for at den er både tyndere og lettere.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft overrasker med ny Surface Pro, smartphones og en MacBook-rival

Firmaet lancerer en ny laptop og annoncerer også smartphones, der kan bruges som pc’er.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med undtagelse af Xbox-serien og en hel række af mus og tastaturer, har Microsoft aldrig haft særlig meget held med at lave hardware. Men så kom Surface-serien, der efter et par generationer resulterede i Surface Pro 3, der blev et stort hit.

Derfor var det med spænding, at pressen tirsdag mødte op til et Microsoft-pressemøde i New York, hvor det var forventet, at Microsoft ville vise efterfølgeren til Surface Pro 3 frem. Og folk blev ikke skuffede – Microsoft viste den nyeste Surface Pro frem, der naturligvis hedder Surface Pro 4. Men Microsoft havde langt mere i ærmet.

Inden vi når til Surface Pro 4, skal det nemlig nævnes, at Microsoft tog røven på alle ved at annoncere Surface Book. Ingen havde regnet med, at Microsoft ville lave en decideret Surface-laptop, da det sætter dem i direkte konkurrence med alle de pc-producenter, der i dag sælger pc’er med Windows på. Men det er ikke desto mindre præcis, hvad Microsoft har gjort.

Hvor Surface Pro-serien er Microsofts svar på MacBook Air, er Surface Book er lavet som en rival til Apples MacBook Pro. Den har en 13,5 tommers skærm ombord, Intel i5 og i7-processorer som hjerne, en batterilevetid på 12 timer, fås med en nVidia-GPU, der gør det muligt at spille tunge computerspil på den – og ifølge Microsoft er den dobbelt så hurtig som en MacBook Pro.

Ny Surface er både stærkere og mindre
Den kan dog også bruges som tablet. Tastaturet kan nemlig drejes 360 grader rundt, så det lægger sig fladt på ryggen af skærmen – eller tages helt af. På den måde minder den om Lenovos Yoga-computere eller HPs x360-serie, som Microsoft var medudvikler af. Surface Book er dog ikke en letvægter – den vejer omkring to kilo og er dermed mere i klasse med MacBook Pro, rent fysisk.

Desværre kommer Surface Book ikke til Danmark i første omgang, meddeler Microsoft til Politiken. Hvorvidt man vil kunne købe den fra f.eks. Amazon i Storbritannien, vil tiden vise.

Men som nævnt annoncerede Microsoft også Surface Pro 4. Med den er der primært tale om små forandringer og opgraderinger. Skærmen er blevet en anelse større og er nu på 12,3 tommer. Det har dog ikke forandret selve tablet’ens størrelse, for Microsoft har i stedet blot formindsket rammen omkring skærmen. De har også gjort tykkelsen mindre og skåret lidt af vægten.

Batterilevetiden er nu oppe på 9 timer, og med en opgradering af indmaden er Surface Pro 4 hurtigere, mere stille og bliver ikke lige så varm som sin forgænger. En kærkommen, ny funktion er muligheden for at sætte pennen fast magnetisk til tablet’en, så man ikke behøver at have den ved siden af i tasken. Endelig har Microsoft også gjort TYPE-tastaturetcoveret bedre at taste på, givet det en større touchpad og indbygget en fingeraftrykslæser.

De sidste rester af Nokia
Microsoft fyrede for nylig en størstedelen af de mobile designteknikere, de overtog, da de købte Nokia. Men hvis de har opgivet at lave telefoner, kan man ikke mærke det endnu, og der ligger stadig smartphone-produkter i pipelinen. Lumia 950 og 950XL er to nye smartphones med henholdsvis 5,2 og 5,7 tommer OLED-skærme.

Begge har en opløsning på 2560 x 1440 pixels, hvilket i den førstes tilfælde giver en pixeltæthed på 564 ppi, hvilket er næsten 75% mere end den nye iPhone 6S. Pixeltætheden siger en hel del om grafik-kvaliteten, da det er sværere at se de individuelle pixels, jo højere pixeltætheden er, og dermed ser billedet mindre computerskabt ud.

Lumia 950 kan i låst tilstand stadig vise tid og dato, samt antallet af mistede opkald og emails, der er tikket ind. Og så er der – typisk for Microsoft/Nokia-telefoner – gjort ekstra meget ud af kameraet bagpå. Det har en sensor-opløsning på 20 megapixel og linser fra Carl Zeiss. Telefonen kan håndtere microSD-kort på helt op til 2TB (der slet ikke er på markedet endnu og forbinder sig til verden med det nye USB Type C-stik.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Smartphonen kan bruges som pc
Men den største feature ved de nye Lumiaer er det, som Microsoft har arbejdet henimod i flere år nu: De kører den samme Windows, som du finder på din computer. Windows 10 er installeret, og det betyder, at du i mange tilfælde kan køre de samme programmer på din smartphone, som kører på din pc.

Når man kobler Lumia 950 til en større skærm via en dock, der kan fås som tilbehør, ser skærmbilledet stort set ud som Windows 10 gør på en almindelig pc. Man kan så koble tastatur og mus til dock’en via USB og bruge smartphonen som en computer. Hvilke programmer og apps, der kan køre på begge platforme, vil blive afsløret i den kommende tid.

Ud over Surface Book, Surface Pro 3 og de nye Lumiaer, afslørede Microsoft også en ny udgave af Band, deres fitness-armbånd. I det nye design er remmen blødere, så det passer bedre på armen, og har en ny, lækker, buet skærm på toppen, hvorfra man kan styre de indbyggede apps. Fitness-armbåndet kører ikke bare med Windows-enheder, men også med iPhone og Android.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden