Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

BETALINGSKORT. Kjolen og tasken, der bæres af modellen Kelly Rorbach ovenfor, kan erstatte dit betalingskort - så længe, du også har din smartphone i nærheden (Foto: PR/MasterCard).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne kjole kan blive dit nye betalingskort

MasterCard vil lægge betalingsmuligheder ind i hvad som helst.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om Kelly Rorbach på billedet ovenfor arbejder som model, skal der åbenbart stadig være plads til at spise en is engang imellem. Det er der formentlig ikke noget nyt i. Men måden, hun betaler for isen på er ny.

Det sker nemlig med hendes tøj og hendes accessories, der er direkte forbundet til hendes MasterCard-konto.

Kort og telefon bliver i tasken
Kjolen, som Rorbach har på, har nemlig elektronik indbygget og er dermed en del af wearables-bølgen. Men modsat smarture og intelligente briller, gør denne form for wearable ikke så meget opmærksom på sig selv.

I stedet er den elektronik, der gør betalingen mulig, skjult strategiske steder i tøjet. På kjolen ovenfor sidder der en kombineret Bluetooth- og NFC-chip i sløjfen foran. NFC-chippen forbinder sig til betalingsterminalen, mens Bluetooth-chippen forbinder sig til ens smartphone, hvor selve betalingen foregår over det mobile Internet.

Men med denne kjole behøver man ikke hive telefonen op fra tasken eller lommen for at betale. I princippet skulle betalingsterminalen kunne registrere, at en person med kjolen på er i nærheden.

Dermed skulle terminalen allerede have ens betalings-informationer ombord, når man er klar til at betale, og man skal blot bekræfte købet med f.eks. en pinkode.

I virkelighedens verden skal man som regel have f.eks. sin smartphone ret tæt på terminalen, hvis man gerne vil gennemføre en betaling med NFC, som er den teknologi, der benyttes af Apple Pay og Android Pay, samt den kontaktløse betaling, du måske kender fra NFC-kompatible betalingskort.

I Danmark har Lidl indført denne type betaling, og MobilePay understøtter den også, blandt andet i Dansk Supermarkeds butikker.

Betal med accessories
I tilfældet med kjolen kan det måske virke lidt akavet at skulle bøje sig ned og sætte brysterne tæt på terminalen, og derfor har kjolens designer, Adam Selman, lavet nogle accessories, der kan det samme. Det gælder f.eks. den taske, som Kelly Rorbach holder på billedet, samt et par handsker og et par solbriller.

Adam Selman er en af tidens hotteste design-navne, bl.a. kendt for at være Rihannas yndlings-designer. Selmans kreationer er kommet til verden via et samarbejde med MasterCard, der for nylig har fremsat en strategi, hvor firmaet vil putte betalingsteknologi ind i alle mulige slags wearables.

Hvis det står til MasterCard, skal vi kunne betale med alt, vi har på kroppen.

Kjolen og de tilhørende accessories er dog ikke sat i produktion endnu. Selman og MasterCard er stadig i gang med at diskutere detaljerne. MasterCard har dog meldt ud, at de sigter efter, at der kommer MasterCard-betalingstøj på markedet i sidste halvdel af 2016.

Når det sker, vil der formentlig lyde en del protester fra sikkerheds- og privatlivsforkæmpere, der er nervøse for denne type informationsdeling. Men én ting behøver man ikke være nervøs for: Kjolen kan sagtens sendes til rens med elektronikken ombord.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden