Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerhedsbrist: Siri giver fremmede adgang til din iPhone

Du burde formentlig gå ind og ændre indstillingerne på din iPhone med det samme.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et hul i sikkerheden på din iPhone giver fremmede mulighed for at bruge din telefon – selv når den er låst.

Apples personlige robotassistent Siri er at finde på alle nyere iPhones, og den lader blandt andet én sende sms’er, foretage opkald og dele ting på Facebook alene ved hjælp af stemmekommandoer.

LÆS OGSÅ:

Man kan altså bede sin telefon om en lang række ting, som at skrive til mor, spille den nye med Beyoncé eller dele den gode joke fra kantinen på Facebook eller Twitter. Alt sammen uden at skulle have telefonen frem fra lommen.

Men selv om funktionen unægtelig er smart på en vintercykeltur med vanter på, så er den det bestemt ikke, hvis telefonen ender i andre hænder end dine egne.

Tager i mod ordre fra alle

Som standardindstilling lader Apple nemlig iPhone-brugere benytte sig af Siri’s stemmekommandoer direkte fra låseskærmen. Og Siri tager imod ordre fra alle.

“Der er nærmest uanede muligheder for misbrug med de kommandoer, Siri tillader, selvom din iPhone eller iPad er låst. Man kan jo nemt forestille sig, hvad det kan føre til af problemer, at man både kan skrive falske Facebook-statusopdateringer og SMS’er til familie, venner, bekendte og kollegaer,” siger sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen fra Trend Micro.

MORTEN BAY:

Man kan også bede Siri om personlige oplysninger om telefonens ejer og de kontakter, der er gemt på telefonen. Og ifølge Jesper Mikkelsen bør den slags oplysninger ikke være mulige at få ud af en låst telefon, før den kan sikre sig, at det er ejeren, der spørger efter dem. Lige som telefonen ikke kan låses op uden en kode eller det rigtige fingeraftryk.

Han foreslår, at lignende sikkerhedsforanstaltninger bygges ind i Siri.

Ekspert: Slå det fra

»Siri bør blive udbygget med yderligere sikkerhedsfunktioner for at beskytte dine private oplysninger. Det bør kræve godkendelse fra iPhonens/iPadens bruger, før man kan ringe, sende beskeder, oprette og slette kalenderaftaler, sætte alarmer og gå på Facebook, når telefonen er låst«, påpeger Jesper Mikkelsen.

»Indtil det sker, vil jeg opfordre alle, der bruger Siri, til at være varsomme med, hvem der får fysisk adgang til deres iPhone eller iPad, eller at slå muligheden for at bruge Siri, når telefonen er låst, fra«.

LÆS OGSÅ:

Det gør man i app’en ’Indstillinger’ under ’Touch ID og adgangskode’. Her kan man vælge, hvilke funktioner, der tillades adgang til, når telefonen er låst – herunder også Siri.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden