SKÆRM. Fjerde generation af Apple TV blev lanceret uden den planlagte tv-tjeneste ombord. Og sådan ser det ud til at fortsætte (Foto: Apple).

SKÆRM. Fjerde generation af Apple TV blev lanceret uden den planlagte tv-tjeneste ombord. Og sådan ser det ud til at fortsætte (Foto: Apple).

Forbrugerelektronik

Apples tv-tjeneste er sat på hold

Topchefen for en af USA's store tv-stationer siger, at Apple har lagt et stort tv-streaming-projekt på is.

Forbrugerelektronik

Den nye Apple TV-boks har ført mange nyheder med sig. Den har fået en app-butik og kan – hvis man bor i et engelsksproget land – styres med stemmekommandoer via den virtuelle assistent Siri. Men en enkelt feature, der skulle have været med i pakken, dukkede aldrig op.

TV-tjenesten, der forsvandt Det var meningen, at den nye Apple TV skulle have haft en tv-streaming-tjeneste ombord. Det er en slags kabelpakke, som man kan abonnere på via Apple, sådan at man ser tv streamet via boksen i stedet for gennem kablet i væggen.

Fordelen for forbrugeren – ud over det praktiske i at have det hele samlet i Apple TV-boksen, er at prisen skulle være helt nede på omkring 240 kroner en kabelpakke, der indeholder alt, hvad hjertet kan begære. Det er en anelse mere, end hvad YouSee tager for en superskrabet grundpakke.

Men nu er projektet angiveligt lagt på is. Apple har i flere år forhandlet med udbydere og producenter af tv-indhold, men har efter sigende ikke kunnet få disse forhandlet ned i et prisleje, som Apple ville acceptere.

»Trykket på pauseknappen«

Det fik i første omgang den konsekvens, at den nye Apple TV ikke blevet lanceret ved firmaets udviklerkonference WWDC i juni, men i stedet blev annonceret tre måneder senere sammen med den nye iPhone.

Derfor regnede de fleste med at tv-tjenesten blot var blevet udskudt. Nu er der imidlertid meget der tyder på, at tjenesten kan risikere at gå glemselen. Ifølge Les Moonves, der er topchef for den amerikanske tv-gigant CBS, er projektet sat på hold på ubestemt tid.

LÆS OGSÅ

Ved en konference i New York udtalte Les Moonves nemlig ifølge Business Insider at: »De har haft masser af dialog om det, men jeg tror, de har trykket på pauseknappen«. Den udtalelse kommer samtidigt med at en kilde med kendskab til sagen fortæller Bloomberg, at Apple har suspenderet planerne om en tv-tjeneste.

Apple er dog kendte for ikke at give op så let, så tiden vil vise, om de forsøger at gøre bl.a. Sony kunsten efter. I flere byer i USA udbyder Sony lige nu en tv-pakke til PlayStation 3 og 4 under navnet PlayStation Vue. Sidstnævnte er med en pris på 50 dollar langt billigere end de tilbud, lokale kabel-tv-udbydere kan levere.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Morten Bay, Digitalt eller Forbrug og Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce