Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MASKINELT. The True Tinder Robot (bill.) måler fugtniveauet i dine hænder og afgør om du er interesseret i personen på en Tinder-profil eller ej (Foto: Nicole He/Screenshot).

MASKINELT. The True Tinder Robot (bill.) måler fugtniveauet i dine hænder og afgør om du er interesseret i personen på en Tinder-profil eller ej (Foto: Nicole He/Screenshot).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne robot klarer dine Tinder-swipes for dig

Hvis din krop siger ét og dit hoved noget andet, ved Tinder-robotten det.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klamme håndflader er en af de mest afslørende ting ved det menneskelige reaktionsmønster. Vi kommer helt umærkeligt til at svede i hænderne, når vi reagerer fysisk overfor et eller andet, hvad enten, der er tale om at se en person, der får pulsen til at stige, eller vi bliver nervøse eller bange.

Fornuft kontra lyst Derfor bruges fugtniveauet i håndfladerne bl.a. også i løgnedetektorer som en af de afslørende mikroreaktioner, vi har, når vi stikker en plade. Men nu kan måling af den samme reaktion også bruges til en mere sandfærdig brug af online-dating.

Brugere af dating-tjenesten Tinder kender alt til processen med at stryge, eller ’swipe’, til højre eller til venstre, afhængig af, om man synes om det man ser. For de uindviede kan vi fortælle, at man stryger en datingprofil til venstre, hvis man ikke er interesseret og til højre, hvis man er. Hvis personen på profilen så også swiper til højre på én selv, har man et match.

Men der kan være mange grunde til at stryge den ene eller den anden vej. Måske sætter hjernen ind med alle mulige fornuftstanker, mens kroppen i virkeligheden har en mere naturlig tiltræknings-reaktion. Måske synes man, personen på billedet er superlækker, men man vælger alligevel at swipe til venstre på grund af personens højde, bopæl eller job.

Broen mellem sind og krop
En studerende ved New York University har dog lavet en maskine, der kan overvinde denne adskillelse mellem sind og krop. Nicole He har skabt, hvad hun kalder ’The True Love Tinder Robot’ i forbindelse med et kursus i fysisk datalogi.

Idéen er, at man overlader det til en robothånd at swipe til højre eller til venstre, afhængig af den fysiske reaktion, man har, når man ser en datingprofil. Den fysiske reaktion måles naturligvis via fugtigheden i ens håndflader.

Nicole He beskriver selv motivationen bag robotten som en kombination af den tillid, vi viser dating-algoritmerne på forskellige datingsites med de mange gadgets, der måler vores kropsfunktioner, såsom fitness-armbånd, smarture og så videre.

Peger i en interessant retning

The True Love Tinder Robot er naturligvis blot et skoleprojekt, men peger alligevel i en interessant retning. Efterhånden, som f.eks. smartphones får flere og flere sensorer ombord, der kan måle vores kropslige reaktioner, kan det sagtens være at der snart kommer en datingservice, hvor man ikke selv behøver foretage et aktivt valg.

LÆS OGSÅ

I stedet vil tjenesten blot udvælge folk, ens krop har en positiv reaktion overfor. Du kan se en demonstration af The True Love Tinder Robot her.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Morten Bay, Digitalt eller Forbrug og Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden