Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Batteriet i Oukitel K10000 (bill.) er næsten seks gange så stort som i en iPhone 6S. Men så giver man til gengæld køb på andre ting (Foto: Oukitel).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne smartphone kan holde 15 dage på en opladning

Oukitel K10000 er for dem, der er trætte af at løbe tør for batteri hele tiden.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi fik mange ting forærende, da de gammeldaws mobiltelefoner blev til smartphones. Men en enkelt ting, der blev taget væk fra os, var batterilevetiden. Der er formentlig mange, der savner dengang, hvor en telefon kunne køre i dagevis uden at skulle lades op. Nu prøver en ny smartphone-model dog at komme tilbage i dette spor.

Seks gange større batteri end iPhone
En af de mindre, kinesiske smartphone-producenter, Oukitel, har annonceret en ny Android-smartphone med modelnavnet K10000. Det sidstnævnte nummer er ikke tilfældigt. Der sidder nemlig et 10.000 mAh batteri i den nye smartphone, hvilket formentlig er det største, interne batteri, der kan findes i en mobiltelefon.

For nu lige at sætte tingene i perspektiv, så har iPhone 6S et batteri på 1715 mAh og Samsung GALAXY S6 et batteri på 2550 mAH. Batteriet i Oukitel K10000 er altså henholdsvis cirka seks og fire gange så stort som i de to flagskibsmodeller.

Det kan dog ikke direkte oversættes til, at smartphonen også har seks og fire gange så lang batterilevetid. En smartphones strømforbrug afgøres også af skærmstørrelse og -opløsning, valg af CPU, software med mere. Her har Oukitel valgt at gøre tingene ret skrabede for at booste batterilevetiden yderligere.

Skrabet teknologi
Således er den 5,5 tommer store skærm kun på 1280 x 720 pixels, hvilket er omkring halvdelen af, hvad der ellers er standard i 2015. Der sidder heller ikke nogen lynhurtig Snapdragon-processor i telefonen, som man finder i mange Android-smartphones på flagskibsniveau.

I stedet sidder en Mediatek quad-core 1GHz-processor, som er noget i underkanten i forhold til det øvrige marked. Med den ombord skal man nok regne med, at ens telefon er lidt langsom i optrækket og hakker lidt en gang imellem.

Men alle disse besparelser, sammen med det store batteri, opfylder til gengæld formålet med telefonen. Ifølge Oukitel kan telefon leve i op til 15 dage på en opladning, afhængig af brug. Ved almindelig brug regner Oukitel med en batterilevetid på 10 dage – hvilket jo er noget mere, end hvad man er vant til.

Batteriet er nummer ét
Danskerne har i øvrigt et besynderligt forhold til batterilevetid i deres smartphones. Ifølge en undersøgelse foretaget af Sony, er batterilevetiden danskernes førsteprioritet, når det gælder valg af smartphones. Alligevel er de mest populære telefoner i landet flagskibstelefonerne fra Apple og Samsung, der begge har middelmådige batterilevetider i forhold til flere af konkurrenterne.

Oukitel-telefonen kan købes på nettet, blandt andet har onlinebutikken gearbest.com den i sortimentet, og de sender gerne til Danmark. Prisen ligger på 1731 kroner før danske afgifter, så det er ikke fordi, der er tale om en dyr telefon. Telefonen er i forsalg nu og frem til 2. Januar, og begynder at blive sendt ud til kunderne 21. Januar.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Morten Bay, Digitalt eller Forbrug og Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden