Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SAMLINGSSTED. De nye smart-tv-modeller fra Samsung kan fungere som underholdnings-central, så du kan styre såvel eksterne spilkonsoller og kabel-bokse lige så nemt som at skifte tv-kanal.
Foto: Samsung

SAMLINGSSTED. De nye smart-tv-modeller fra Samsung kan fungere som underholdnings-central, så du kan styre såvel eksterne spilkonsoller og kabel-bokse lige så nemt som at skifte tv-kanal.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsung vil samle al din forbrugerelektronik i én galakse

Samsung binder tv, ure, smartphones, tablets og hårde hvidevarer sammen i et økosystem med fokus på brugervenlighed.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsungs smartphones og deres tilbehør bærer navnet GALAXY. Og det er jo et fint modelnavn. Men nu vil Samsung gøre det til mere end et smart marketing-ord. De vil nemlig binde tv, smartphones, virtual reality og tingenes internet sammen i én…galakse.

De kalder det ’The GALAXY Eco-system’. Og i dette økosystem finder også alle den Samsung-forbrugerelektronik, der ikke står GALAXY på. Det fortalte de ved deres store pressekonference, der fandt sted tirsdag i Las Vegas i forbindelse med forbrugerelektronik-messen CES.

Et af de steder, man kommer til at kunne mærke det i 2016, er den måde Samsungs Smart-tv’er fungerer på. Firmaet vil nemlig løse problemet med de mange fjernbetjeninger på stuebordet. De nye smart-tv-modeller fra Samsung ’snakker’ nemlig med eksterne enheder, hvad enten, der er tale om spilkonsoller, streamingbokse eller kabel-bokse.

Man kan indsætte et ikon for den eksterne enhed, der bor i menuen ved siden af de apps, man allerede har i sit smart-tv, som f.eks. Netflix. Samsung påstår endda, at fjernbetjeningen på deres nye smart-tv-modeller kan tage over fra de andre fjernbetjeninger.

4K/UHD-film på vej til hjemmet
Så hvis du f.eks. har en Xbox One, kan du fjernbetjene den med din Samsung-remote. Idéen er, at det er lige så nemt at skifte til en ekstern enhed, som det er at skifte kanal på tv’et, eller at åbne Netflix-app’en.

De nye tv-modeller fås i mange forskellige former og udgaver, inklusive et 8K-tv, noget som landsmændene hos LG også har præsenteret. 8K-tv’et er mest for meget rige nørder3, især fordi, der ikke er noget indhold i 8K derude. Der er knapt nok materiale i 4K/UHD til de mange 4K/UHD-fjernsyn, der allerede er solgt.

Det sidste har Samsung dog også en løsning på. I 2016 lancerer de en UHD Blu-Ray player, hvilket altså vil sige en Blu-ray-afspiller, der kan vise film i 4K/UHD. Og der er mere end 100 titler på vej ud i denne høje opløsning på Blu-ray-skiver.

Hjertet i huset er køleskabet
Men Samsung fokuserede også på hårde hvidevarer ved deres pressemøde. Family Hub-køleskabet har en stor 21-tommers touchskærm, hvorfra man kan bestille varer fra det lokale supermarked. Men det kan naturligvis også bruges til at erstatte vægkalenderen og sende beskeder til familiemedlemmer.

Hvad der dog er endnu smartere ved køleskabet er, at der sidder et kamera inde i køleskabet, der tager et billede af indholdet, hver gang døren lukkes. Billedet er tilgængeligt fra din smartphone, sådan at du altid kan se, når du står nede i supermarkedet, hvad du har i køleskabet, og hvad du mangler.

Køleskabet kan også bruges som central til at styre ting i huset – f.eks. kan man slukke for lyset i resten af huset fra køleskabsskærmen, hvis lamperne er koblet op til nettet. Køleskabet er dog ikke alene.

Der er også komfurer på vej, der også er koblet op til nettet, så man kan varme ovnen op i toget på vej hjem fra arbejde, eller tjekke, om man har husket at slukke for komfuret, hvis man forlod huset lidt hurtigt. De har også lavet en vaskemaskine med en lille luge i døren, så man altid kan tilføje den der sok, man fandt på gulvet, lige efter vandet var begyndt at fosse ind i tromlen.

Samsung-smarture vil virke med iPhone
Derudover viste Samsung også to nye versioner af GEAR S2-smarturet frem. ’Gold Rose Plated’ og ’Platinum Plated’ er to nye finishes i guld og platin, der gør S2 en lille smule mere eksklusiv. Men det, der fik de fleste til at spidse ører, når det gælder GEAR S2, var nyheden om, at S2 senere på året vil kunne bruges sammen med iOS.

Det betyder, at Samsungs smarture, der er baseret på Tizen-styresystemet, vil kunne bruges med iPhones og ikke bare Samsungs egne telefoner. Det er en strategi, Google også har benyttet sig af med deres Android Wear-platform. Dermed findes der stort set ikke nogle smarture på markedet, der ikke kan konkurrere med Apple Watch på iPhone.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Samsung præsenterede også GALAXY TabPro S. Det er en Windows 10-baseret tablet, der med en tykkelse på blot 6,3 mm skulle være den tyndeste af sin art på markedet – det siger Samsung i hvert fald. Der er i virkeligheden tale om Samsungs udgave af Microsofts Surface-modeller, blot en anelse tyndere og lettere og med en skærm på 12 tommer.

USB-nøgle binder det hele sammen
Og så var der det med galakse-økosystemet. Alle disse Samsung-produkter bliver ifølge Samsung USA's topchef, Tim Baxter, bundet sammen af Samsungs såkaldte ’SmartThings’-platform, på tværs af hårde hvidevarer, smartphones, tv, ure, tablets og smartphones. Og skulle der være ting, der ikke helt passer ind i systemet, kan man få en lille USB-nøgle, der gør tingene kompatible.

Samsungs mange, nye produkter bliver vist frem på CES-messen i Las Vegas i denne uge. Der er endnu ikke offentliggjort noget omkring dansk pris eller lancering.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden