Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Huawei
Foto: Huawei

KRAFTVÆRK. Med Mate 8 har Huawei præsenteret en kraftig smartphone, hvor der ikke er sparet på noget i forhold til specifikationer og hardware.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huawei rykker ind i superligaen med Mate 8

Den kinesiske teknologi-producent har præsenteret et sandt kraftværk af en smartphone på forbrugerelektronik-messen CES i Las Vegas.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesiske Huawei har brugt de sidste fem år på at etablere sig selv som mere end leverandør af indmad til smartphones. Og nu er de for alvor ved at komme på plads i smartphone-superligaen.

Det er ikke mindst på grund af Mate 8, deres seneste smartphone-flagskib, der netop er blevet lanceret på forbrugerelektronik-messen CES i Las Vegas.

Smartphone-monster
Huawei er nu den tredjestørste smartphone-producent i verden efter Samsung og Apple, og er vokset 44% på verdensplan blot i løbet af det sidste år. Så det er i den grad et smartphone-mærke på vej frem.

Mate 8 er et tydeligt tegn på dette. Det er den første smartphone, der præsenteres fra firmaernes 2016-kollektioner, så Sony, LG, Samsung, Apple og alle de andre har masser af tid til at præsentere konkurrerende smartphones. Men der er ingen tvivl om, at Mate 8 har hardware ombord, der lægger den helt i front.

Ligesom LG har Huawei satset på at få skærmen til at fylde så stor en procentdel af overfladen som muligt. Således er det lykkedes at få en 6 tommers skærm ind på en smartphone, der er 15,7 centimeter høj. Til sammenligning er iPhone 6S+ 15,8 cm høj, men har kun en skærm på 5,5 tommer.

Laaaaang batterilevetid
Men et sted, hvor Huawei stikker af fra konkurrenterne er batterilevetiden. Hvis man skal tro Huawei-chefen Kevin Ho, kan Mate 8 bruges – uafbrudt – i to dage, før den skal lades op. Mange smartphones kan holde et par dage, hvis man bruger dem sporadisk. Men Mate 8 skulle altså kunne køre konstant i to dage. Og når den så skal lades op, kan den lades op til en dags brug på bare 30 minutter.

Mate 8 er dobbelt så hurtig som sin forgænger, når det gælder CPU-hastigheden. Men Mate 8 har også et par andre frække detaljer. For eksempel har den i stil med flere andre smartphones lige nu, en fingeraftrykslæser bagpå. Men Huawei har været så smarte at lægge en kameraudløser ind i denne læser, hvilket gør det langt nemmere at tage en selfie med én hånd.

Danmark er blandt de første lande, der får telefonen på hylderne. Det sker i marts, og prisen på den starter ved 4.599 kr. Den fås i flere farvekombinationer, der minder om dem, man finder hos andre producenter, men også i en Mocha Brown, der ifølge Huawei er den første af sin art.

Smartur – nu også til kvinder
Sidste år på CES lancerede firmaet Huawei Watch, deres bud på et Android Wear-ur. Det lækre, runde design fik anmelder-ros stort set hele vejen rundt, og uret er flere steder blevet kaldt det bedste Android Wear-ur på markedet. Men problemet med Android Wear-ure har generelt været, at de kun findes i herre-udgaver.

Det laver Huawei om på i år. De har nu lanceret en dame-udgave af Huawei Watch, der kommer i to modeller, Elegant og Jewel. Ud over at være mindre klodsede og mere elegante end herreudgaven, så kommer de to modeller i rosenguld og Jewel-modellen har, som navnet antyder, lidt mere bling end Elegant-modellen.

Her har Huawei lavet et partnerskab med Swarovski, så man på Jewel kan man finde Swarovski-krystaller rundt om urskiven. Der er også en hel del nye, digitale urskiver, der passer til dame-designet. Det nye ur er sat til at starte ved ca. 3.500 kroner.

Derudover har Huawei også præsenteret en ny Android-tablet, Mediapad M2, der har fokus på lyden. Højttalerne i tablet’en kan simulere surround-lyd og er kraftigere end normalt. Endelig viste Huawei også en ny udgave af den smartphone, de har lavet for Google, Nexus 6P, frem. Den kommer nu i en guldfarve, der hidtil kun har været tilgængelig i Japan og Indien.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden