Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TOUCH. Den danske smartphone ID1 benytter sig af et hjul og taktil feedback til at give brugeren en helt ny måde at navigere rundt på sin smartphone på (Foto: ID2ME).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny dansk smartphone giver dig den fysiske kontrol tilbage

ID1 har en helt anderledes brugerflade end det sædvanlige gitter-layout, vi kender fra iPhone og Android.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 2007, efter adskillige år på banen, begyndte mobiltastaturet en langsom vandring mod graven. Og for mange betød det et farvel til en måde at bruge mobiltelefoner på, der havde boret sig ind i deres bevidsthed over mindst et årti, hvis ikke længere.

Men nu kan det være, at denne mere taktile måde at bruge mobiltelefoner på, vender tilbage i den danske smartphone ID1, der allerede er på hylderne i danske butikker til en pris på 4.000 kroner.

Firmaet bag smartphonen hedder ID2ME og er stiftet og ledet af danske Christina Agger.

Hjul i stedet for gitter

Firmaets debut-smartphone tager krafttag med paradigmet om, at smartphones blot skal have blanke flader, der betjenes via ikoner i et gitter-layout. Det er ellers sådan, såvel Apple og Google har bestemt, det skal være, med iOS og Android. Og før dem var app-ikoner på Nokia- og Sony Ericsson-telefoner også baseret på et gitter.

ID1 vil noget andet med brugerrænsefladen end Android og Apple har praktiseret i årevis. I stedet for det sædvanlige gitter navigerer man rundt i sine apps med et hjul. Det er set før i de alternative launchere, man kan få til Android. Men det specielle ved ID1 er den feedback, man får, når man drejer på hjulet.

Med vibrationer simulerer skærmen nemlig, at du drejer på et fysisk hjul, og du kan derfor tælle dig frem til funktionen eller app’en, du gerne vil have fingre i. Forstået på den måde, at når fingrene kører hen over telefonens blanke overflade, kan du mærke, hvor mange ’hak’, der skal til, før du når frem til den app eller funktion, du leder efter.

Dermed får smartphone-brugere nu noget af den funktionalitet og taktile navigation igen, som de mistede for otte år siden, da iPhone kom på banen.

ID1 lander som nævnt på de danske butikshylder i dag, men man skal ikke regne med, at det er det færdige produkt, der kommer i butikkerne, og det er helt med vilje.

ID2ME har nemlig anlagt en strategi, hvor smartphonen ikke opdateres en gang om året, men i stedet er et produkt i konstant udvikling. På den måde håber firmaet, at ID1 vil kunne appellere til især den unge målgruppe, der gerne vil have forandring hele tiden og have nye funktioner lanceret kontinuerligt.

ID2ME forventer i øvrigt også at være i fortsat dialog med de unge om, hvilke funktioner, de gerne vil have, så telefonen kan blive udviklet efter deres ønsker.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden