Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LUKSUS. LG Signature-serien er præget af dansk design med Torsten Valeur fra københavnske David Lewis Design i spidsen. Fra højre mod venstre er det en luftrenser, et OLED-tv, et køleskab og en dobbelt vaskemaskine med indbygget tørretumbler.
Foto: LG

LUKSUS. LG Signature-serien er præget af dansk design med Torsten Valeur fra københavnske David Lewis Design i spidsen. Fra højre mod venstre er det en luftrenser, et OLED-tv, et køleskab og en dobbelt vaskemaskine med indbygget tørretumbler.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk designer står bag LG's nye luksus-linje

Sydkoreanerne har hyret danske Torsten Valeur til at designe deres nye LG Signature-serie.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var engang, hvor man købte billige GoldStar-tv i Bilka, når man ikke havde råd til Sony eller Philips. Siden fusionerede GoldStar med elektronikfirmaet Lucky Electronics og blev til Lucky GoldStar – eller LG.

I dag siger LG, at de to bogstaver står for Life’s Good, og på forbrugerelektronik-messen CES, der i disse dage finder sted i Las Vegas, har de taget det sidste, store skridt væk fra fortiden som producent af billigt, skrabet forbrugerelektronik.

Det skete med lanceringen af den nye luksus-linje, LG Signature. I denne serie er LGs produkter designet med den kræsne forbruger for øje – lidt i stil med det danske forbrugerelektronik-design, man kender fra B&O.

Og for at opnå dette, har LG netop hentet en af B&Os designere til at tegne en stor del af deres LG Signature-serie, danske Torsten Valeur. Han er chef for David Lewis Designers i København, der har stået for designet af en lang række af B&Os mest populære produkter i nyere tid.

Til det veldesignede hjem
Torsten Valeur var selv på scenen i Las Vegas for at præsentere den nye produkt-linje, der til at begynde med består af et OLED-tv, en vaskemaskine, et køleskab og en luftrenser. Den danske superdesigner har dog ikke designet tv'et, men kun de hårde hvidevarer. Hans design af audiovisuelt udstyr er forbeholdt B&O.

Ud over at besidde den strømlinede, minimalistiske designstil, vi kender fra dansk design, har de nye produkter en række intelligente og smarte funktioner ombord. F.eks. kan dørene på vaskemaskinen og køleskabet åbnes, selv om man har favnen fuld af vasketøj eller indkøbsposer. Vaskemaskinedøren åbner med et let tryk og hvis man sætter foden ned foran en sensor på køleskabet, åbnes døren automatisk. Men hvis man bare gerne vil se, hvad der er i køleskabet, behøver man ikke engang åbne døren. Døren kan nemlig gøres gennemsigtig, så man se indholdet udefra.

Og så er der det nye OLED-TV, som LG også har præsenteret. Ud over at kunne levere alle de nyeste teknologier, lige fra UHD Premium/HDR til Dolby Vision, så vil de fleste nok blive begejstret over det ydre på tv’et.

Næsten hele tv’et er udført i glas, og selve skærmen er blot 2,57 mm (og det var MILLImeter) tynd. Det svarer ifølge LG til fire kreditkort, der er lagt oven på hinanden. LGs nye Signature-tv er samtidig et fjernsyn, man ikke behøver have stående op ad en væg, fordi bagsiden er grim. 80% af bagsiden er lavet af glas, og fungerer som en slags ekstra skærm, der kan vise digital kunst.

Der er endnu ikke offentliggjort priser og dansk lanceringsdato for de nye LG-produkter.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden