Hverdagsliv. Laura Nyholm Christensen fokuserer ikke kun på ferier og fester, når hun laver fotoalbum. Hverdagens ture til og fra institution med sønnerne Carl-Emil og Mads er også afbildet. Privatfoto

Hverdagsliv. Laura Nyholm Christensen fokuserer ikke kun på ferier og fester, når hun laver fotoalbum. Hverdagens ture til og fra institution med sønnerne Carl-Emil og Mads er også afbildet. Privatfoto

Forbrugerelektronik

Laura er album-entusiast: »Fotosamlingen er ren kærlighed på papir«

Laura Nyholm Christensen samler billeder af familiens hverdagsbegivenheder i fysiske album.

Forbrugerelektronik

Et skab med fysiske fotoalbum i stuen og velordnede webalbum til deling med familien på computeren. Laura Nyholm Christensen holder fast i sin egen og familiens historie fortalt i billeder. Hun er vokset op i et hjem, hvor der er styr på den slags, og fører selv traditionen videre som voksen.

Billederne fra barndommen og studietiden har fået selskab af flere tusinde fotos, efter at Laura Nyholm Christensen har fået børn. Sønnerne Mads og Carl-Emil på 2 og 5 år elsker at kigge på billeder og hiver selv albummene ud af skabet.

»Så kigger vi i dem og snakker om, hvordan vi så ud engang, og hvad vi lavede på hverdage og mærkedage«, fortæller Laura Nyholm Christensen, som er 38 år og arbejder som teamchef i Frederiksberg Kommune.

LÆS OGSÅ

Hun er opmærksom på at tage billeder i dagligdagen, så børnene f.eks. kan se, hvordan de blev hentet og sad bag på cyklen, når de skulle hjem fra institution.

Følelsen af at være holdt af

Billederne er en god måde at holde fast i sin egen historie og dele den med andre på, siger hun og uddyber:

»Det er ren kærlighed på papir at fange de små dagligdags dejlige og hyggelige øjeblikke; fastholde dem og kunne give dem videre til genoplevelse for de små senere i livet. På samme måde slår følelsen af at være holdt af igennem, når jeg ser på de gamle album, som min mor har lavet til mig«.

Med nogle måneders mellemrum tilbringer Laura Nyholm Christensen en aften eller to ved computeren og får styr på de mange billeder, som familien har knipset siden sidste sortering.

Det er efterhånden svært at få ordentlige fotoalbum i Danmark

Billederne fra mobiltelefonen ordner sig selv efter dato, mens de digitale fotos fra ægtefællen Jonas’ kamera og billeder fra bedsteforældre og andre skal sorteres kronologisk.

»Jeg gennemgår alle billederne. Sorterer, smider ud og bestiller papirprint af de billeder, som skal i vores fotoalbum«, beretter Laura Nyholm Christensen, som gerne har manden ved sin side, for han er en god hjælper, når der skal rykkes rundt på de mange billeder.

Svært at opdrive album

Papirbillederne bliver som regel bestilt online via Apples fotoservice. Parret printer også billeder selv en gang imellem, men må se sig slået af Apple, når det gælder kvaliteten.

Næste udfordring er at få de fysiske billeder sat i lommer i album og nogle gange skrive korte tekster til. Her er selve album-anskaffelsen ofte den største hurdle:

»Det er efterhånden svært at få ordentlige fotoalbum i Danmark, så jeg køber dem i Tyskland – gerne en stak ad gangen«, fortæller Laura Nyholm Christensen.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Helle Sindal, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce