Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Snart kan du roligt læse på iPad og iPhone om aftenen uden at være nervøs for din nattesøvn. En ny nat-tilstand med et blødere lys er på vej til de to Apple-enheder (Foto: AP Photo/Karly Domb Sadof)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple slukker for det blå lysskær for at lade dig sove

Fra den næste version af iOS får iPhone og iPad en nat-tilstand, så den ikke holder dig vågen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du føler det som om, du ikke kan sove, når du har læst en e-bog eller tjekket nyheder på din iPhone inden sengetid, så er det ikke dig, den er gal med.

De fleste moderne skærme afgiver nemlig et blåt skær, hvis lysfrekvenser gør det svært for dig at falde i søvn. Og langt om længe vil Apple gøre noget ved det.

Forskere har advaret mod blåt skær

Firmaet har været udsat for en hel del kritik, fordi det har forhindret tredjeparts-apps som f.lux at gøre noget ved det blå lysskær. Siden har flere andre teknologiproducenter som Google og Amazon meldt ud, at de vil bygge en nat-tilstand ind i deres tablets og smartphones. Og nu følger Apple altså trop.

Det ved vi, fordi den nyeste beta-version af iOS, styresystemet for både iPhone og iPad, netop er landet hos beta-testerne. I iOS 9.3 er der faktisk en hel del ændringer, men den største er formentlig tilstedeværelsen af Night Shift. Det hedder nat-tilstanden, der kan slås til, så det blå lys erstattes af rødligere, varmere farver.

Det blå lys minder nemlig en hel del om dagslys, og det får hjernen til at tro, at den skal være vågen, når du læser på en tablet- eller smartphone-skærm inden du skal sove. Det har adskillige studier af digitale skærmes indflydelse på vores søvnkvalitet vist, og sidste år opfordrede en række britiske forskere tech-branchen til at gøre noget ved sagen.

Flere andre nyheder
Men nu er Night Shift altså i beta-test sammen med resten af iOS 9.3, og selvom vi ikke kender den præcise dato for, hvornår du kan opdatere din iPhone eller iPad, varer det næppe ret længe.

Af andre nyheder kan nævnes en tættere integration mellem Apple Watch og Health-app’en, når det gælder de fitness-mål, du har sat dig.

iOS 9.3 byder også på en ny uddannelses-app, der hedder Classroom, et tættere samarbejde mellem Apple Music og Apple CarPlay, hvis ens bil er kompatibel med dette. Noter kan fremover også sikres, så det kræver aflæsning af Touch ID-fingeraftryk at åbne dem.

Ejere af den nyeste version af Apple TV vil også få en software-opdatering snart, der bringer en Podcast-app med sig, et nyt interface, der understøtter en grad af multi-tasking, og så kan man også slutte et Bluetooth-keyboard til den lille tv-boks.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden