Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

SYMPATI. Nu kommer de endelig. Facebook ruller i løbet af de næste få uger de såkaldte 'Reactions' ud til brugerne, så de kan mere end blot 'Synes godt om' noget (Foto: Facebook).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Facebooks ’Like’-udvidelse er lige om hjørnet

De nye, såkaldte ’Reactions’ bliver lanceret inden for de næste få uger, lover det sociale netværk.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I efteråret annoncerede Mark Zuckerberg på vegne af Facebook, at det sociale netværks mange brugere var på vej til at få et af deres store ønsker opfyldt. ’Like’ eller ’Synes Godt Om’-knappen ville snart få selskab af en række symboler, der kunne udtrykke lidt mere end blot sympati.

Fem nye symboler Nu er det så blevet officielt, at de nye symboler, kaldet ’Reactions’, er lige på trapperne. En talsperson fra Facebook har fortalt Bloomberg, at symbolerne begynder deres udrulning til folks Facebook-profiler indenfor de næste »få uger«.

Dermed får Facebook-folket mulighed for at reagere på deres venners indlæg med fem nye, og i alt seks forskellige symboler. Der er den klassiske tommelfinger op, et bankende hjerte for »Love«, en grinende smiley, der blot hedder »Haha« og en overrasket/overrumplet smiley med åben mund og polypper, der blot hedder »Wow«.

Disse får så følgeskab af to negative smileys, én der hedder »Sad«, der har nedadvendte mundvige og en lille tåre på kinden, og så »Angry«, der som navnet antyder er rødglødende vred og ryster på hovedet.

Ingen ’Dislike’-knap

Især de sidste to har været efterlyste. Den oprindelige grund til at disse ’Reactions’ nu kommer på banen, er at mange Facebook-brugere havde efterlyst, hvad der i folkemunde blev kaldt en ’Dislike’-knap. En knap, hvor man kunne vise sin afstandstagen, eller at man ikke bryder sig om et eller andet.

LÆS OGSÅ

Behovet opstod, fordi mange mennesker både deler glæder og sorger på Facebook, og det virker mærkeligt at ’Synes Godt Om’ noget, hvor folk fortæller om, at de f.eks. har mistet et familiemedlem eller er kommet galt afsted. Facebook var dog lunkne over for en decideret ’Synes Ikke Om’-knap, da de var bange for at en sådan ville blive brugt til online-mobning.

Med de nye ’Reactions’ kan man nemmere, og med et enkelt klik, vise sin sympati på den rette måde. Det var også meningen, der skulle være en begejstret ’Yay’-smiley, men ifølge Facebook, var det ikke alle, der forstod den, så når man vil vise sin medbegejstring, må man bruge den gamle, opadvendte tommelfinger.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden