Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MURSTEN. Amazon åbnede i november deres første, fysiske boghandel i Seattle. Nu vil de åbne endnu flere (Foto: Elaine Thompson/AP Photo).

MURSTEN. Amazon åbnede i november deres første, fysiske boghandel i Seattle. Nu vil de åbne endnu flere (Foto: Elaine Thompson/AP Photo).

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amazon vil åbne flere fysiske butikker

Samtidig satser firmaet på deres virtuelle assistent, Alexa, ved at putte den ind alle vegne.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var mange, der spærrede øjnene op, da Amazon for noget tid siden åbnede deres første boghandel bestående af mursten og mørtel. Hvis nogen har været med til netop at nedlægge adskillige fysiske butikker og få os til at omfavne nethandel, er det Amazon.

400 nye butikker Selv i Danmark, hvor de nærmeste Amazon-afdelinger er i Storbritannien og Tyskland, køber folk gladelig f.eks. bøger og teknologi på Amazon. Men ingen havde lige regnet med, at Amazon ligefrem ville gå i konkurrence med butikkerne på hovedstrøgene. Men det gjorde de – i deres hjemby, Seattle.

Nu skriver New York Times, at Seattle langt fra er det eneste sted, Amazon har tænkt sig at åbne en fysisk butik. En direktør for en kæmpe storcenter-kæde i USA kom ved en regnskabsfremlæggelse til at sige, at det kunne dreje sig om så meget som 400 butikker – hvorved nogle af dem sandsynligvis også ville komme til Europa.

New York Times’ kilde fortæller dog, at ambitionerne er lidt mindre, i hvert fald til at starte med. Men at Amazon bliver til en butikskæde, der vil konkurrere med de sidste tilbageværende boghandler, samt Apples og Microsofts flagskibsbutikker, skulle være god nok.

Amazon sælger nemlig også sine egne produkter i butikkerne. Det drejer sig f.eks. om firmaets ultrapopulære e-bogslæser, Kindle, i de mange forskellige versioner, den findes i. Her sælges også firmaets Fire-tablets og den knapt så succesrige Fire Phone.

Alexa kommer ind alle vegne

Man kan tilmed købe Amazons streaming-produkter i butikkerne, og her er der netop sket noget interessant. Amazons Fire TV – deres svar på Apple TV – findes ud over boks-formatet også i en lille nøgle, man kan stikke ind i HDMI-porten på ens tv. De kom begge i nye versioner for en del måneder siden. Men nu kan folk, der har de gamle versioner glæde sig.

En af de nye funktioner i den nye version af Fire TV er adgangen til Alexa, Amazons svar på Siri og Cortana – altså en virtuel assistent. Alexa kan svare på alle mulige spørgsmål og kan bruges til at navigere rundt i streaming-kanalerne med – og nu kommer den også til de gamle Fire TV-produkter. En software-opdatering kommer til at sætte funktionen ind i de første udgaver af produkterne.

LÆS OGSÅ

Alexa er også en af hovedfunktionerne i Echo, en lille Bluetooth-højttaler, som Amazon har lavet. Ud over at spille musik kan man tale til Echo og bede Alexa læse vejrudsigten og nyhederne op, eller svare på et spørgsmål, assistenten så slår op på nettet.

Og bor man i USA, kan man nu også få Echo til at ordne en ganske bestemt, men meget vigtig opgave. Den kan nemlig bestille en pizza for én. Man kan simpelthen bede Alexa om at få Domino’s til at levere en pizza, og via en dialog med assistenten, kan man forklare, hvad der skal være på den. Så slipper man også for at tale med rigtige mennesker.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler test fra Digital eller Morten Bay, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden